Nu stiu de unde ii vine denumirea, ca de ......a deschis bunica agenda cu retete si s-a gandit ca nu a mai facut de ceva vreme aceasta delicioasa prajitura.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina.
Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana.
Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute ( cat blatul se coace pe jumatate). Intre timp se bat albusurile cu zaharul pana stau mot ( cum ar zice Miha). Peste ele se adauga nuca macinata.
Cand blatul este copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se adauga peste blat gemul, iar peste gem bezeaua. Se reintroduce tava in cuptor pana cand bezeaua devine maronie. Se taie rece.
1
este de preferat sa se foloseasca un gem acrisor. eu am folosit gem asortat (mere+gutui)