Daca ti se cere cu "Te rog frumos sa-mi faci o placinta cu gem uite asa, asa , asa (rotunda , ca un melc),"te gandesti si o faci
Foaia:
Intr-un vas se pune apa, oul, sarea, uleiul praful de copt si otetul peste el.
Se adauga 500g. faina si se framanta incat sa iasa un aluat potrivit de moale.
Margarina se lasa la temperatura camerei (sa fie moale), sa se poata intinde pe foaie.
Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie cat se poate de subtire si se unge cu margarina, se impatureste si se lasa la rece. 15 minute. La fel se procedeaza si cu cealalta.Operatia se repeta de doua ori.
Se intinde foaia sub foma dreptunghiulara, se intinde gemul, se ruleazasi se pune intr-o tava rotunda , sub forma de melc. Se completeaza "melcul"cu cealalta foaie, se taie si se da la cuptor.Cand s-a rumenit , se scoate si se pudreaza.
1
Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
2
Se tine la cuptor aproximativ 45 minute.