BLAT
Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.
Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri.
Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula.
Tava dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o zu hartie de copt....
Blatul
Mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Adauga peste aceasta beazea, zaharul si vanilia.
Galbenusurile se freaca cu smantana ,apoi se adauga untul topit.
Peste aceasta compozitie ,adauga faina si praful de copt si mixeaza in continuare.
Toarna intreaga compozitie in tava de...
Pentru inceput piseaza/toaca nuca .
Blat de bezea:
Albusurile se mixeasa cu un praf de sare.
Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga praful de copt si aromele.
Cand bezeaua sta pe teluri ,scoate mixerul si adauga faina.
Amesteca faina...
Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare.
Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca.
Untul /margarina se imparte pachetul in 3.
Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina si o tapetam cu pesmet.
Peste pesmet punem 1/3 margarina taiata cubulete.
Adaugam 1/2 din...
Merele se spala si se lasa sa se usuce putin.
Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot.
Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara.
Merele rase se scurg de zeama formata si se pun in borcane .
In borcane ,merele de preseaza foarte bine ,sa nu...
Ia o forma sau un vas de 28-30 cm circumferinta si unge-l cu ulei.
Presara zaharul peste ulei si apoi aseaza rondelele de ananas.
Aluatul:
Scoate bucatile de ananas si mixeaza-le pana se obtine o pasta.
Subtiaza pasta cu jumatate din zeama compotului din cutia de compot cu fructe...
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.
Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.
Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.
Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana...
Intr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare.
Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul.
Mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Toarna bezeaua peste gem si niveleaza usor.
Ia o cratita mai mare si pune apa fiarbinte in ea....
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.
Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.
Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.
Se modeleaza inele groase si...
Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat.
Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca.
Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand...
Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti.
Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat.
Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars.
Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun...
Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.
Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.
Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.
Stingem focul si lasam la racit.
Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si...
Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet.
Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele.
Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece....
Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii.
Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul.
Vasul se pune pe foc la flacara mare.
Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu.
Se fierb cam 1,30-2 ore.
Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba...
Siropul
Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul.
Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul.
Se lasa sa se raceasca.
Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta.
Frisca
Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra...
Pentru inceput se spala merele.
Se curata de codita si se rad sau se dau prin robot pentru maruntire.
Intr-o cratita sau tigaie wook(cum am facut eu) se calesc cu cele 2 linguri de zahar tos.
Cand s-au inmuiat bine se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama rezultata.
Cand zeama...
Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca.
Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider.
Tragem vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Untul impreuna cu nesul pana devine o crema.
In vasul cu crema de oua...
Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita.
Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate.
Nucile se curata de coaja verde.
Fiecare nuca se pune in apa cu zeama de lamaie.
Dupa ce ai curatat nucile scurgi apa.
Cand mai ai 20 de nuci de curatat pui pe foc...
Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt.
Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului.
Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare.
Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom.
In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai...
Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita.
Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului.
Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea ei.
Merele spalate, curatate de coaja si cu cotorul scos se pun in cratita cu zahar caramelizat....
Ia o cratita de 3 l.
Pune zaharul la caramelizat.
Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.
Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.
Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.
La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute....
Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare.
Blatul : Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele...
Blatul
Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt.
Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma.
Scoate telurile.
Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta.
Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se...
BLATUL
Separa galbenusul de albus.
Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri.
Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile.
Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta.
Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara...
Se amesteca bine faina cu untura.
In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut.
Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor.
Aluatul se imparte in patru parti.
Umplutura
Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma...
Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc.
Ciocolata rupe-o in bucăti mici.
Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere.
Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă.
Lasă compoziția la răcit....
Într-o cartiță de 1 l pune apa la fiert.
Adaugă zahărul cănd apa clocotește.
Lasă la fiert până la topirea zahărului.
Spală caisele, rupe-le în jumătăți, aruncă sâmburii.
Pune caisele în siropul de pe foc.
Lasă la fiert 10 minute....
Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.
Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.
Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc ....
200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu.
Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți, ia de pe foc și amestecă pentru încorporare.
Lasa ingredientele la răcit.
Caisele...
Tiramisu reţetă originală
Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto.
Mixează frișca + zahărul pudră până sta pe teluri. Adaugă mascarpone, mixând în continuare.
Ia un vas de yena si...
Desert prajitura cu crema de portocale
BLAT Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri. Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri. Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula. Tava dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o zu hartie de copt....
Desert prajitura cu crema de lamaie by Ruxy
Blatul Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Adauga peste aceasta beazea, zaharul si vanilia. Galbenusurile se freaca cu smantana ,apoi se adauga untul topit. Peste aceasta compozitie ,adauga faina si praful de copt si mixeaza in continuare. Toarna intreaga compozitie in tava de...
Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine
Pentru inceput piseaza/toaca nuca . Blat de bezea: Albusurile se mixeasa cu un praf de sare. Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare. Adauga praful de copt si aromele. Cand bezeaua sta pe teluri ,scoate mixerul si adauga faina. Amesteca faina...
Desert prajitura cu mere
Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare. Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca. Untul /margarina se imparte pachetul in 3. Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina si o tapetam cu pesmet. Peste pesmet punem 1/3 margarina taiata cubulete. Adaugam 1/2 din...
Mere la borcan pentru placinta
Merele se spala si se lasa sa se usuce putin. Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot. Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara. Merele rase se scurg de zeama formata si se pun in borcane . In borcane ,merele de preseaza foarte bine ,sa nu...
Desert prajitura cu ananas
Ia o forma sau un vas de 28-30 cm circumferinta si unge-l cu ulei. Presara zaharul peste ulei si apoi aseaza rondelele de ananas. Aluatul: Scoate bucatile de ananas si mixeaza-le pana se obtine o pasta. Subtiaza pasta cu jumatate din zeama compotului din cutia de compot cu fructe...
Desert cornulete fragede cu gem
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare. Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana...
Desert Numai trei
Intr-o cratita/forma se pune un strat subtire de gem. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se formeze bezeaua, adauga zaharul. Mixeaza pana obtii o bezea ferma. Toarna bezeaua peste gem si niveleaza usor. Ia o cratita mai mare si pune apa fiarbinte in ea....
Desert papanasi moldovenesti
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza. Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale. Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Se modeleaza inele groase si...
Desert Kadayf
Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat. Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca. Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand...
Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca
Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti. Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat. Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars. Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun...
Desert prajitura cu dovleac si nuci
Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute. Stingem focul si lasam la racit. Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si...
Desert Vargabeles
Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele. Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece....
Gem de visine
Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu. Se fierb cam 1,30-2 ore. Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba...
Desert mini savarine-reteta rapida
Siropul Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul. Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta. Frisca Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra...
Desert placinta cu mere
Pentru inceput se spala merele. Se curata de codita si se rad sau se dau prin robot pentru maruntire. Intr-o cratita sau tigaie wook(cum am facut eu) se calesc cu cele 2 linguri de zahar tos. Cand s-au inmuiat bine se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama rezultata. Cand zeama...
Desert tort cu crema de nes si visine
Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca. Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider. Tragem vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul impreuna cu nesul pana devine o crema. In vasul cu crema de oua...
Dulceata de nuci verzi
Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita. Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate. Nucile se curata de coaja verde. Fiecare nuca se pune in apa cu zeama de lamaie. Dupa ce ai curatat nucile scurgi apa. Cand mai ai 20 de nuci de curatat pui pe foc...
Desert pasca cu branza dulce si stafide
Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt. Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului. Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare. Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom. In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai...
Desert mere coapte
Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea ei. Merele spalate, curatate de coaja si cu cotorul scos se pun in cratita cu zahar caramelizat....
Desert napolitane de post
Ia o cratita de 3 l. Pune zaharul la caramelizat. Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata. Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare. Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute. La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute....
Desert Prajitura cu ananas
Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare. Blatul : Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele...
Desert tort egiptean
Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta. Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se...
Desert tort aniversar
BLATUL Separa galbenusul de albus. Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri. Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile. Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta. Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara...
Desert prajitura Jerbo
Se amesteca bine faina cu untura. In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut. Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor. Aluatul se imparte in patru parti. Umplutura Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma...
Desert inghetata de ciocolata
Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc. Ciocolata rupe-o in bucăti mici. Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă. Lasă compoziția la răcit....
Compot de caise
Într-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți, aruncă sâmburii. Pune caisele în siropul de pe foc. Lasă la fiert 10 minute....
Inghetata cu banane si mascarpone
Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile. Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde. Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc ....
Inghetata cu ciocolata alba si caise
200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu. Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți, ia de pe foc și amestecă pentru încorporare. Lasa ingredientele la răcit. Caisele...
Tiramisu reteta fara ou
Tiramisu reţetă originală Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto. Mixează frișca + zahărul pudră până sta pe teluri. Adaugă mascarpone, mixând în continuare. Ia un vas de yena si...