Un tort delicios cu crema mousse de ciololata si visine!
BLATUL
Separa galbenusul de albus.
Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri.
Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile.
Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta.
Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara cu inel.
Pune in forma intreaga compozitie si da la cuptorul incins la 160 grade C.
Blatul este copt cand introduci in blat o scobitoare si nu ramane aluat pe scobitoare.
Lasa blatul la racit.
CREMA 1
Intr-o craticioara de un litru se pune frisca lichida.
Craticioara se pune pe foc, aducand smantana la punctul de fierbere.
Ciocolata rupta in bucati mici se adauga peste frisca.
Amesteca repede cu un tel pana la topirea ciocolatei.
Lasa la racit in frigider circa o ora.
CREMA 2
Se procedeaza la fel ca si prima crema, doar schimband ciocolata.
Visinele se scot din borcan si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Cu siropul scurs din visine se insiropeaza blatul.
Se scot vasele cu crema de ciocolata si se mixeaza pana crema devine pufoasa si aerata.
Blatul se taie in doua.
ASAMBLARE
Pe un platou se asaza primul blat, insiropandu-se usor cu siropul de visine.
Un strat din crema 1 se intinde uniform peste blat.
Visinele se pun una langa alta peste prima crema.
Se intinde a doua crema in strat uniform.
Deasupra visinelor se intinde a doua crema.
Blatul al doilea acopera cremele.
Insiropeaza usor al doilea blat.
GLAZURA
Pune frisca lichida intr-o cratita si pune-o pe foc.
Inainte de a incepe sa fiarba, adauga ciocolata.
Ia de pe foc si amesteca rapid pentru topirea ciocolatei.
Mai mune 1 minut pe foc, apoi toarna peste tort fara a o intinde.
Se orneaza cum te pricepi.
Am oprit putina crema cu ciocolata 60% cacao si am spritat stelutele, alaturi de 3 flori din zahar.
Se da la rece si se taie inainte de a fi consumat.
1
Eu am folosit visine consevate la borcan.
2
ciocolata,cacao,zahar,oua ,faina,frisca.