Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine

de Bunica in Prajituri, 25 Dec 2021 | 4435 vizualizari

 

Am vrut pentru sarbatori o prajitura cu fructe de padure si mai putin dulce,dar sa fie delicioasa.E ,am nimerit exact ce am vrut!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu bezea
  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • 4 linguri nuca pisata
  • Blat de pandispan
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 500 g. mascarpone
  • 400 ml smantana pt. frisca
  • 100 g. zahar farin(pudra) vanilat
  • 400 g. afine congelate
  • Glazura
  • 200 ml. frisca
  • 300 g. ciocolata 84 %cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine:

Pentru inceput piseaza/toaca nuca .

Blat de bezea:

Albusurile se mixeasa cu un praf de sare.

Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga praful de copt si aromele.

Cand bezeaua sta pe teluri ,scoate mixerul si adauga faina.

Amesteca faina usor  de jos in sus cu o spatula/lingura .

In aceasta cmpozitie punem nuca pisata/tocata si amestecam.

Pregatim tava dreptunghiulara a aragazului tapetand-o cu hartie de copt.

Punem pe hartia de copt compozitia cu ajutorul unei linguri,apoi o nivelam .

Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute(compozitia sa se aureasca frumos.)

Scoatem blatul de pe hartie cand este inca,calda pentru a nu se rupe.

O lasam pe un gratar sa se raceasca.

Blatul de pandispan:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adauga aromele.

Adauga faina amestecand usor cu o lungura/spatula.

Coace pe aceeasi tip de tava pe care ai copt si blatul de bezea si acest blat.

Cat tava sta in cuptor prepara crema.

Mixeaza smantana pentru  frisca la care adaugi zaharul pudra vanilat.

Mixeaza mascarpone si adauga frisca peste mascarpone amestecand usor cu o lingura.

Cand blaturile s-au racit le tai in doua pe fiecare.

Asamblare:

Imparte crema in trei parti.Imparte cantitatea de afine in 3.

Ia o tava si aseaza in partea de jos un blat de pandispan,1/3 crema ,1/3 afine presatare.

Pune peste afine al doilea blat (cel de bezea),1/3 crema,1/3 afine.

Si tot asa pana termini blaturile.

Glazura

Pune frisca la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupa in bucati cat mai mici.

Ia de pe fos si amesteca repede ,folosind un tel.

Cand ciocolata s-a topit ,pune vasul foarte putin pe foc pentru a se fluidiza compozitia.

Toarna glazura peste ultimul blat si niveleaza usor.

Lasa la rece cateva ore ,apoi o portionezi .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

27.12.2021, 13:11

Delicioasa!

Rocsi 1

27.12.2021, 20:11

O prajitura super delicioasa ai pregatit! Imi place mult!

mirela0911 1

01.01.2022, 12:05

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pofta buna!"