Am vrut pentru sarbatori o prajitura cu fructe de padure si mai putin dulce,dar sa fie delicioasa.E ,am nimerit exact ce am vrut!
Pentru inceput piseaza/toaca nuca .
Blat de bezea:
Albusurile se mixeasa cu un praf de sare.
Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga praful de copt si aromele.
Cand bezeaua sta pe teluri ,scoate mixerul si adauga faina.
Amesteca faina usor de jos in sus cu o spatula/lingura .
In aceasta cmpozitie punem nuca pisata/tocata si amestecam.
Pregatim tava dreptunghiulara a aragazului tapetand-o cu hartie de copt.
Punem pe hartia de copt compozitia cu ajutorul unei linguri,apoi o nivelam .
Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute(compozitia sa se aureasca frumos.)
Scoatem blatul de pe hartie cand este inca,calda pentru a nu se rupe.
O lasam pe un gratar sa se raceasca.
Blatul de pandispan:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adauga aromele.
Adauga faina amestecand usor cu o lungura/spatula.
Coace pe aceeasi tip de tava pe care ai copt si blatul de bezea si acest blat.
Cat tava sta in cuptor prepara crema.
Mixeaza smantana pentru frisca la care adaugi zaharul pudra vanilat.
Mixeaza mascarpone si adauga frisca peste mascarpone amestecand usor cu o lingura.
Cand blaturile s-au racit le tai in doua pe fiecare.
Asamblare:
Imparte crema in trei parti.Imparte cantitatea de afine in 3.
Ia o tava si aseaza in partea de jos un blat de pandispan,1/3 crema ,1/3 afine presatare.
Pune peste afine al doilea blat (cel de bezea),1/3 crema,1/3 afine.
Si tot asa pana termini blaturile.
Glazura
Pune frisca la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere.
Adauga ciocolata rupa in bucati cat mai mici.
Ia de pe fos si amesteca repede ,folosind un tel.
Cand ciocolata s-a topit ,pune vasul foarte putin pe foc pentru a se fluidiza compozitia.
Toarna glazura peste ultimul blat si niveleaza usor.
Lasa la rece cateva ore ,apoi o portionezi .