Înghețata cu caise fină, cremoasă ce să vă mai spun...................delicioasă!
200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu.
Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți, ia de pe foc și amestecă pentru încorporare.
Lasa ingredientele la răcit.
Caisele tăiate mărunt se pun la scurs într-o strecurătoare.
Într-un vas de mixer, pune smântâna pentru friscă și mixează.
Mascarponele împreună cu zahărul pudră se mixează pentru încorporare.
Adaugă ciocolata răcită putin câte puțin, amestecând bine.
Toarnă frișca lingură cu lingură, peste compoziția de brânza și ciocolată.
Amestecă ușor, apoi adaugă și caisele mărunțite.
Întreaga compoziție se pune în caserole și se lasă pentru 3-4 ore la congelator.
1
Ar fi minunat să ai un lichior de caise (o lingură)