Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete

Somon cu legume

In Somon la 20 Dec 2014

Legumele se spala ,se curata si se taie julien. Pestele spalat. Pune pestele pe fundul vasului,deasupra pune sita in care pui legumele. Peste legume se toarna apa fiarta in clocot si se acopera vasul. Se lasa 45 minute. Dupa ce a trecut timpul scoate sita cu legumele si lasa la...

Dovleac copt

In Dulciuri la 3 Dec 2014

Spala dovleacul si cu ajutorul unei linguri carata-l de seminte. jumatatee de dovleac taie-l in doua. Presara pe fiecare jumatate cate o lingura zahar si 1/2 lingurita scortisoara. Pune-l in tava si da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-50 minute. Cand este bine rumenit...

Prajitura cu crema de iaurt

In Prajituri la 3 Dec 2014

Blatul Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri. Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare. Adaugi aromele. Scoti telurile si adaugi faina ,cate o lingura ,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn ,ce ti-e mai...

Supa crema de dovleac

In Supe la 1 Dec 2014

Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime. Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline. L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu. L-am dat la cuptorul incins la 180 grade...

Pui cu smantana

In Pui la 1 Dec 2014

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul. Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi . Intr-o cratita se pune untul la topit. Cand untul este topit se adauga faina de orez ,amestecand sa nu se formeze...

Fursecuri cu nuca de cocos

In Dulciuri la 19 Noi 2014

Mixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului. Adauga zeama de portocala mixand in continuare. Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si merisorele mixand. Pune faina intr-un vas de framantat, adauga ingrdientele mixate si framanta pana la...

Somon cu plante aromate

In Somon la 9 Noi 2014

Din plante,sare ,piper, zeama de la lamaie si ulei am facut o marinata. Am uns pestele cu aceasta marinata si l-am lasat intr-un castron circa 2 ore. L-am scos si l-am preparat in tigaia Dry-cooker cate 5 minute pe fiecare parte. Am servit cu cartof fiert.

Amestec de plante

In Conserve la 9 Noi 2014

Plantele uscate se curata frunzele de pe crengute. Se amesteca intr-un vas,apoi se  maruntesc prin frecare intre palme. Se pun intr-un borcan ,se inchid ermetic si se pastreaza in camara. Lefolosim atunci cand este necesar.

Tarta cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2014

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca. Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit. Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa. Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama. Saram,piperam si...

Cornuri pufoase

In Dulciuri la 3 Noi 2014

Pune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea. Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Acopera avasul cu un prosop...

Varza cu ciolan afumat

In Mancaruri de legume la 2 Noi 2014

Ciolanul se spala si taie bucati mici. Ardeiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Varza tocata fideluta se pune peste ardeiul calit. Calim pana se inmoaie varza. Peste varza punem bucatile de ciolan afumat,crengutele de marar si cimbru,piperul si dam la cuptorul incins la...

Mamaliga pripita

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2014

In ceaunul de mamaliga se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand sa nu se formeze cocoloase. Acoperim tuciul cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si amestecam cu o paleta sau lingura de lemn. Se gusta din cand in cand sa...

Copane cu cartofi

In Pui la 2 Noi 2014

Copanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in felii mai groase. Cand copanele sunt usor rumenite,scoatem tava si luam copanele din...

Fursecuri cu nuca de cocos

In Dulciuri la 2 Noi 2014

Untul se mixeaza cu zaharul pana la topirea zaharului. Se adauga galbenusurile mixand in continuare. Peste aceasta compozitie se pun nuca de cocos,aromele,praful de copt si faina. Se obtine un aluat cu cunsistenta moale. Pregatim tava de la aragaz tapetand-o cu hartie de copt....

Iepure cu sos de ceapa si morcov

In Mancaruri cu carne la 26 Oct 2014

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza. Lamaie se spala si se taie in doua. Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie. Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica  si foaia de dafin.. Bucatile de carne se...

Prajitura cu crema de vanilie

In Prajituri la 26 Oct 2014

Pregatesti o tava 25/40 cm.si o tapetezi cu hartie de copt. Blatul: Mixeaza ouale  cu zaharul pana la topirea zaharului in vasul de mixat. Adauga uleiul si zaharul vanilat. Faina se adauga cate o lingura si se incorporeaza cu o paleta usor amestecand de jos in sus. Toata...

Cornulete de post

In Prajituri la 19 Oct 2014

Faina se pune in vasul de framantat. Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul. Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana. Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute. Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata....

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 15 Oct 2014

400 g.faina se pun intr-un vas de framantat. Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta . Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute Cat timp se odihneste...

Impletita cu gem de gutui

In Dulciuri la 4 Oct 2014

Se lasa foietajul la dezghetat. Se pune foaia pe masa de lucru. Din ochi se imparte in trei. Lateralele se cresteaza la 2 cm distanta. Gemul se intinde pe partea din mijloc . Se iau lateralele si se aduc deasupra gemului sub forma de impletitura. Tapetam o tava cu hartie de copt...

Fructe de mare cu sos de patrunjel

In Fructe de mare la 4 Oct 2014

Intr-un wook se pune uleiul. Adauga fructele de mare pentru 4-5 minute,avand grija sa le amesteci ridicand wookul cu o miscare ferma a mainii. Pune vinul alb si lasa sa fierba pana la evaporarea  vinulul,maxim 5 minute. Stinge focul,sareaza,pipareaza si adauga patrunjelul tocat...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2014

Cartofii spalati se pun la fiert in coaja. Cat fierb cartofii pregatesti branza cu ou. Ouale se bat cu furculita . Peste cartofi adauga branza rasa. Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele. Se ia un vas,se unge cu ulei. In vas se pune un rand de cartofi,branza cu...

Pui cu sos de rosii

In Pui la 28 Sep 2014

Carnea spalata se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se scurge apa,se spala carnea cu apa rece si se pune la fiert. Ceapa curatata,spalata se taie julien. Ardeiul ,spalat si curatat de cotor si seminte, se taie julien. Legumele se pun la fiert in cratita in care fierbe carnea....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 28 Sep 2014

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri. Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului. Amesteca cele doua compozitii. Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie Adauga faina si bicarbonatul stins cu...

Pulpe de pui marinate in bere

In Pui la 11 Sep 2014

Spala pulpele de pui si usuca-le cu un servetel absorbant. Condimenteaza cu Baza Mirodenia (Fuchs),si unge-le cu ulei aromat cu rozmarin. Intr-un bol pune mustarul si uleiul si amesteca. Unge pulpele de pui cu marinata si pune-le intr-un bol. Marinata care ramane o torni peste pulpe....

Gem de prune cu aroma de menta

In Dulceata / Gem la 10 Sep 2014

Spala prunele si scoate samburii. Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros. Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc. Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc. Se fierbe circa 2-2,30 ore. Cand este putin mai subtire decat consistenta...

Pulpe de pui cu sos dulce- picant

In Pui la 6 Sep 2014

Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari. Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe. Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust. Ceapa spalata si...

Supa de pasare cu taitei Noodles

In Supe/Ciorbe la 6 Sep 2014

Pulpele de pui spalate se pun la fiert. Cand fierb se spumeaza cat mai des pentru a ramane supa limpede. Radacinoasele curatate, spalate, se pun la fiert in oala in care fierbe carnea. Ardeiul se spala, se scoate cotorul si-l lasam intreg. Cand pulpele si legumele sunt fierte, scoatem...

Pastrav cu busuioc

In Pastrav la 31 Aug 2014

Pestele se eviscereaza,spala,sareaza si pipereaza. O tava se unge cu o lingura de ulei. Asezam pestele in tava. In interiorul lui punem cate o felie de lamaie si o crenguta de busuioc uscat. Turnam vinul si stoarce zeama de la lamaia ramasa. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade...

Ketchup picant

In Bulion la 10 Aug 2014

Ardeii se coc ,se curata de seminte,coaja si cotoare. Ceapa si usturoiul curatate. Le punem in blender pana obtinem o pasta. Rosiile se dau prin masina de rosii. Adreiul iute il taiem in doua pe lungime. Punem intr-un vas incapator toate ingredientele ,mai putin otetul. Se fierb...

Pastrav en papillote

In Pastrav la 6 Aug 2014

Pastravul se  evisceraza,spala,sareaza si pipereaza. Legumele curatate ,spalate se taie julien. Se ia hartie de copt cate o folie pentru fiecare peste. Se aseaza un pat din legume,storcand putina zeama de lamaie in interiorul pestelui si putin rozmarin. Se infasura cat mai strans...

Afisate 241 - 270 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Femeia taur, atunci cand merge, nu ridica un picior daca celelalt este asezat ferm pe pamant. Din aceasta cauza, mai mult decat sa mearga, ea face istorie. Azi esti cea mai tare!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]