Cand bunica este in concediu isi rafata nepotii;)Le-am facut cornuri pufoase cu margarina Rama mit Butter , umplute cu ciocolata si gem de gutui.Am fost foarte multumita de aluatul cu aceata margarina.
Pune laptele la incalzit.
Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat.
Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea.
Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini.
Acopera avasul cu un prosop si lasa aluatul la crescut 30 minute.
Baute oul intr-un castron.
Rupe cate o bucata de aluat ,intinde pe masa de lucru o foaie de jumatate ce centimetru grosime si imparte foaia in triunghiuri .
Pe triunghiurile din aluat pune ciocolata sau gem,ruleaza aluatul si pune cornul in tava tapetata cu hartie de copt.
Ia o pensula de bucatarie si unge cornurile cu ou.
Da tava la cuptorul incins la 180 grade pana cand cornurile se rumenesc .
1
Cornurile se pot face si cu apa ,neunse cu ou si le putem folosi ca desert in zilele de post.