O reteta pe care se asternuse praful;),l-am suflat si am trecut la treaba.Ehhhhhhhhh,sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri.
400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.
Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .
Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste aluatul(tu nu te odihnesti:)))ci tai rahatul in bucatele dreptunghiulare si tapetezi tavile cu hartie de copt.
Imparte aluatul in 5 parti.
Ia cate o parte ,intinde o foaie subtire(2-3 mm),taie sub forma pe triunghiuri sau patrate.
In fiecare patrat(am taiat eu) pune cate o bucatica de rahat sau gem,ruleaza si pune-l in tava .
Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce cornuletele se rumenesc usor.
Se scot din cuptor si se pudreaza calde.
1
este bine ca gemul sa fie mai legat.
2
nu se rumenesc prea mult ,ca se intaresc