Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 3564 vizualizari

 

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250g biscuiti digestivi;
  • 100 g unt (topit);
  • 1 lingura zahat pudra;

Mousse de mere

  • 5-6 mere;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 lingurita amidon;

Crema Ricotta

  • 250 g ricotta;
  • 200 ml smanatana lichida;
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal);
  • 5 g gelatina granule;
  • 2 linguri de zahar pudra;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta:

Blat:

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;

- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;

- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere:

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;

- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;

- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;

- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;

- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

 

Cremă ricotta:

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;

- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;

- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;

- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;

- Dați la rece pentru câteva ore;  

TIPS-URI

1

Puteti combina soiuri diferite de mere, pentru o aroma mai intensa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

11.11.2016, 16:27

Excelent!!!
Si o prezentare de sarbatoare

BakeUpArtist 1

11.11.2016, 23:48

Va multumesc frumos

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu untura