Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 5 Aug 2014

Pieptul de pui se spala si se desoseza. Intr-o cratita de 2l. se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce spumez adaug legumele. Legumele se curata,spala si se lasa intregi. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot. Carnea se taie in cuburi. Intr-un castron se pune faina si...

Prajitura cu foi cu bulion

In Prajituri la 2 Aug 2014

Intr-un vas de mixer punem: oul, zaharul si uleiul . Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul, pe care-l stingem cu zeama de lamaie, sucul de rosii si mixam in continuare. Luam un vas pentru framantat si punem faina. Turnam peste faina compozitia cu sucul de rosii si...

Compot de nectarine

In Sirop / Compot la 29 Iul 2014

Bocanele spalate ,sterilizate . Nectarinele spalate,taiate felii. Umplem borcanelecu feliile de necatrine,adaugam zaharul si apa. capacim borcanele si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Fierbem 15 minute si lasam sa se raceasca in apa.

Vinete evantai

In Mancaruri cu carne la 29 Iul 2014

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si condimentam cu sare,piper ,busuioc tocat  intre feliile taiate. Ungem fiecare felie cu...

Compot cu piersici decojite

In Sirop / Compot la 29 Iul 2014

Pentru inceput pregatim borcanele:spalate,sterilizate. Avem nevoie de 3 borcane de 740 ml. Piersicele spalate le decojim si le taiem bucati. Umplem borcanele cu feliile  de piersica,punem cate 3 linguri de zahar in fiecare borcansi il umplem cu apa. Capsam borcanele si le pune...

Placinta cu urda si merisoare

In Prajituri la 26 Iul 2014

Aluatul Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa. Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios . Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura. Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina...

Castraveti la otet dulci acrisori

In Conserve la 26 Iul 2014

Intr-o oala de 5 l. se amesteca otetul,apa,zaharul , sarea si se pun la fiert pana dau in clocot. Castravetii se curata de codite si restul de floare ramas in varf . Se spala bine si se lasa la scurs intr-o cratita sau lighean. Cand solutia da in clocot ii oparim 1-2 minute,pana isi...

Chifle cu avocado si seminte de floarea soarelui

In Mancaruri de post la 22 Iul 2014

Intr-un vas de framantat se pune faina. Avocado se curatat de coaja si i se scoate samburele. Il punem intr-un castronel si il pasam cu o furculita. Facem o gropita  in mijlocul  fainii in care  punem :zaharul ,sarea, avocado sfarmant,drojdia si apa calda. Cand nu se...

Friptura de vita la cuptor

In Vita la 19 Iul 2014

Carnea curatata de pielite ,spalata se pune la macerat in lapte pentru cateva ore. Se scoate din lapte ,se portioneaza ,unge cu ulei de masline,baza Mirodenia( Fuchs) si pune in vas de lut. Deasupra se pune usturoiul curatat,foaia de dafin ,piperul boabe,se toarna vinul. Se acopera vasul...

Chiftelute din legume

In Mancaruri de post la 18 Iul 2014

Dovlecelul,cartofii,morcovul,ardeiul se curata,spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa,usturoiul si patrunjelul se curata spala si toaca marunt(eu le-am maruntit in blender). Toate ingredientele se pun intr-un castron,se adauga...

Salata cu peste

In Peste la 15 Iul 2014

Ceapa se curata,spala si taie julien. O punem intr-un castron si o frecam cu sare,apoi o spalam. Peste ceapa se pun pestele si maslinele. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam Se serveste cu paine prajita.

Desert prajitura cu visine

In Prajituri la 11 Iul 2014

Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixam cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam zaharul mixand in continuare pana la topirea zaharului. Peste...

Oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Feliile de bacon se prajesc in tigaia Dry Cooker pe fiecare parte pana se rumenesc usor. Se scot pe farfurie. Ia ouale si separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare(pana stau pe teluri). Se impart in doua. In tigaia in care am prajit baconul punem cele doua...

Piept de pui condimentat

In Pui la 6 Iul 2014

Pieptul de pui se spala,sterge cu un servetel absorbant si feliaza. Fiecare felie se condimenteaza dupa dorinta. Se ia o tigaie antiaderenta si pui uleiul la incins. In uleiul incins se pun cateii de usturoi zdrobiti calindu-se usor. Pune pieptul de pui lasandu-l la prajit cate 1...

Cartofi noi cu bacon

In Mancaruri de legume la 25 Mai 2014

Cartofii se curata,spala si se pun in wook peste uleiul incins. Dupa 3-4 minute ridicam capacul si adaugam 50 ml. apa calda. Repetam operatia de 2-3 ori pana se fac cartofii. Adaugam baconul taiat fasii lasand la inabusit . Cand totul este gata se adauga sare, piper si condimente dupa...

Copane de pui pe pat de legume

In Pui la 17 Mai 2014

Legumele se spala se curata si se taie grosier. Govlecelul spalat se taie rondele. Copanele de pui curatate si spalate. Luam un vas ceramic(fiecare ce are)  si punem legumele,condimentam ,iar deasupra copanele de pui. Adaugam apa si dam la cuptor pana se rumenesc copanele....

Cartofi noi la cuptor

In Mancaruri de post la 16 Mai 2014

Cartofii se curata,spala si se taie in 4 sau se lasa intregi daca sunt mici. Usturoiul se curata,spala si se taie grosier. Mararul spalat ,curatat de codite se taie grosier. In blender se pun usturoiul,mararul,,oregano,sare si piper si uleiul. La tinem in blender pana se...

Borseto cu foietaj de casa

In Dulciuri la 15 Mai 2014

Untura  la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina. Restul de faina se puneintr-un vas de framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa. Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute. Planseta de intins...

Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine

In Prajituri la 10 Mai 2014

Blatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine. Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura. In final...

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 10 Mai 2014

Pulpele de pui se spala,se curata de eventuale ramasite de fulgi si se pun intr-o tava. Deasupra se adauga condimentele,sucul de rosii ,apa si usturoiul tocat marunt. Se da la cuptorul perincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste cu garnitura dorita alaturi de salata sau...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 10 Mai 2014

Ceapa impreuna cu radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Intr-o oala de 5 l. se pune apa(pana la jumatate)la fiert. Cand apa clocoteste se pun legumele tocate. Se lasa sa fiarba pana cand morcovul este fiert pe jumatate. Intre timp ne ocupam de perisoare. Ceapa verde se...

Tort aniversar

In Torturi la 1 Mai 2014

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare. Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia. Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus....

Tabouleth cu pastrav

In Pastrav la 22 Apr 2014

Pastravul eviscerat , spalat, sarat se pune in tigaia dry cooker. Se prajeste pe fiecare parte . Rosiile,patrunjelul,ceapa se curata,spala si toaca marunt.Se pun intr-un bol ,se amesteca ,sareaza,pipereaza si se pune uleiul. Pe farfurie aranjam salata cu pestele si stropim cu zeama de la...

Vopsitul oualelor cu hartie creponata

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Pentru inceput pregatim hartia creponata. Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm. Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel ) Ouale se spala si se pun la fiert . In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor. In...

Tort cu crema caramel

In Torturi la 13 Apr 2014

4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars. Crema: 6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4  linguri de zahar. Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma...

TiramisuTiramisu reţetă originală

In Prajituri la 13 Apr 2014

Tiramisu reţetă originală Preparam cafeaua si o lasam la racit. Punem intr-un vas de mixer branza mascarpone si o mixam bine. Adaugam cele 3 galbenusuri pe rand,zaharul si lichiorul Amaretto mixand in continuare. Cafeaua se pune intr-un vas larg. Luam un platou in care vom pune...

Pastrav la cuptor

In Pastrav la 13 Apr 2014

Se pregateste marinada intr-un castronel. Pestele eviscerat ,spalat se unge cu marinada si se lasa cateva ore. Luam o tava in care punem pestele si marinada in care a stat. Punem vinul si 200 ml. apa si dam tava la cuptorul incins pentru 20-30 minute. Scoatem pestele si-l servim simplu...

Orez cu stevie

In Mancaruri de post la 2 Apr 2014

Ceapa se curata,sapal si toaca marunt. Intr-o cratita sau tigaie adanca ,pune uleiul si caleste ceapa timp de 2-3 minute. Stevia curatata de nervura principala,se spala se se opareste. Cand este fiarta se scurge de apa,se toaca marunt.Atentie!Apa in care a fiert stevia nu se arunca....

Paine cu verdeturi

In Piine la 29 Mar 2014

Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda. Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender. La fel se procedeaza si cu patrunjelul. Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia. Framantam bine pana obtinem un...

Tagliatelle cu sos pesto si pulpa de pui

In Paste la 29 Mar 2014

Intr-o cratita cu apa fierbinte si sare se pun pastele la fiert. Pulpa de pui dezosata,sarata si piperata se pune la fript in tigaia Dry cooker. Cand pastele sunt fierte se scurg,se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca impreuna cu untul taiat bucatele. Pulpa de pui fripta se...

Afisate 271 - 300 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Femeia taur, atunci cand merge, nu ridica un picior daca celelalt este asezat ferm pe pamant. Din aceasta cauza, mai mult decat sa mearga, ea face istorie. Azi esti cea mai tare!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]