Aveam un dovleac pe care il dadeam de colo pana colo, pana m-am hotarat sa fac o supa crema din el. Eu care nu le am cu supele crema(adica nu ma dau in vant dupa ele);) va pot spune ca este delicioasa. Am preparat-o dupa reteta Sylviei. Multumesc Sylvia!:-*
Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime.
Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline.
L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu.
L-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora.
Dupa jumatate de ora am scos folia.
Am scos tava dupa expirarea timpului si am lasat dovleacul sa se raceasca.
Cand s-a racit am luat miezul cu lingura de pe coaja,am apasat cu degetul usturoiul scotand pulpa si le-am pus in blender pana cand totul a devenit o pasta.
Am adaugat laptele.
Se serveste fierbinte cu sau fara crutoane.
Pofta buna!