Anamaria7

1

Bucataras
incepator

Cristian, jud. Sibiu

Bucataras din 24.08.2009

RETETE205
PRIETENI105
Retete

Tortul bunicii

In Torturi la 12 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm. Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt...

Gem de visine

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2011

Visinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul. Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros vrea fiecare sa fie gemul) se adauga zaharul si se mai lasa la fiert pana se topeste bine si ajunge...

Prajitura rasturnata cu piersici si banane

In Prajituri la 10 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm). Fructe caramelizate: Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava...

Piersici grilate

In Prajituri la 6 Iul 2011

Aluatul se pregateste ca la reteta de Pariziene cu fondant de visine. Jumatatile de piersici se umplu cu finetti, apoi se scufunda partea taiata in gris astfel incat sa nu se umezeasca aluatul si sa nu cumva sa ramana necopt. Punem o jumatate de piersica pe un cerc de aluat de cca 0.3 cm...

Sufle de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 190C. Ungem cu unt o forma de sufle si presaram pesmet. Cu cateva ore inainte, radem dovlecelul, punem sare si lasam intr-o strecuratoare mare sa se scurga apa. Calim ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat in cateva linguri de ulei, apoi adaugam dovlecelul ras si...

Pariziene cu fondant de visine

In Prajituri la 6 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt. Aluat: Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat,...

Prajitura Lacrima

In Prajituri la 1 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm. Aluat: Mixam ouale cu zaharul pana cresc si se deschid la culoare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam, iar la sfarsit punem margarina topita. Turnam aluatul in tava si presaram gris, apoi visinele....

Focaccia cu carne si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Pregatirea aluatului este aceeasi cu cea de la Focaccia cu ceapa si masline. Dupa ce intindem aluatul in forma, il presaram cu malai si de la o distanta de 30 cm umezim malaiul cu un spray. Lasam la caldura inca 15 min. Intre timp, feliem carnatul si rosiile. Aranjam/aruncam aiurea :)...

Focaccia cu ceapa si masline

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline. Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii"....

Bomboane "Suspans cu cirese"

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea,...

Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii). Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne...

Salata calda de conopida si fasole verde cu chimen

In Salate la 21 Iun 2011

Spalam legumele, desfacem conopida in buchetele mici, curatam morcovul si cartofii si ii taiem rondele, respectiv cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare sau in aparatul de gatit cu abur. Intre timp, tocam usturoiul si frunzele de ceapa, taiem caisele feliute si fierbem ouale. Cand...

Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2011

Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur. Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in...

Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2011

Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit. Intre timp, spalam si...

Supa-crema de castraveti si rosii, cu migdale

In Supe la 16 Iun 2011

Spalam bine rosiile si castravetii, le taiem cubulete fara sa decojim castravetele si le punem in blender. Adaugam iaurtul, usturoiul maruntit si condimentam cu sare si piper. Blenduim bine. La sfarsit adaugam migdalele maruntite maricel si garnisim cu cimbru si marar maruntit.

Belgian Waffles

In Prajituri la 14 Iun 2011

Maia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si esenta de vanilie. Apoi adaugam maiaua dospita, omogenizam si incorporam la sfarsit faina, amestecand cu...

Placinta cu rabarbar

In Prajituri la 14 Iun 2011

Incalzim cuptorul la 180C. Batem galbenusurile cu 10 lg de zahar, apoi adaugam laptele si margarina topita. La final incorporam faina pana cand aluatul ajunge de consistenta putin mai groasa ca cel de chec (cca 3 cani) Rabarbarul spalat bine il curatam de pielita exterioara luand fasii,...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 14 Iun 2011

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu zaharul vanilinat, apoi adaugam branza si omogenizam. Inmuiem rapid piscoturile in cafea, asezam un strat, acoperim cu un strat de crema, apoi repetam terminand cu un strat de crema. Folosim cacao pentru pudrat.

Minichec cu capsuni

In Prajituri la 1 Iun 2011

Incalzim cuptorul la 190C si ungem formele cu ulei. Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si zaharul vanilinat. Apoi rasturnam capsunile si le acoperim bine cu faina amestecand cu grija sa nu le zdrobim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare...

Kohlrabi subji

In Mancaruri de legume la 22 Mai 2011

Punem semintele de chimen in ulei incins, iar cand incep sa pocneasca adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat. Cand ceapa a devenit sticloasa punem si rosia taiata feliute si boiaua. Intre timp, gulia si dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. De la gulie putem folosi si...

Capshulapte

In Bauturi la 21 Mai 2011

Spalam bine fructele si le dam jos coditele. Le blenduim cu laptele si 1 lgt miere, mai adaugam doar apoi miere, daca mai trebuie. Turnam frumos in pahar, ornam si mai frumos cu nuca de cocos, ne asezam frumos pe iarba la soare si ne bucuram de luna mai!

Frittata cu spanac si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2011

Taiem ceapa solzisori, ciupercile si rosia felii, spalam frunzele de spanac. Punem la calit intr-o tigaie ceapa, cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si le lasam sa se inmoaie si ele. Cand sucul lor s-a evaporat, adaugam spanacul. Pana se incinge si spanacul putin, batem ouale, adaugam...

No-Bake Berry Cheesecake

In Torturi la 16 Mai 2011

Biscuitii se fac PRAF :P, apoi se pune untul topit si se amesteca bine. Compozitia se apasa pe fundul unei forme rotunde. Daca nu avem una cu pereti detasabili, cel mai bine e sa punem celofan pe interior, iar peste celofan un carton decupat dupa forma vasului. Dam vasul la frigider. Pentru...

Fasole frecata cu inele de ceapa si cabanos

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2011

Fasolea muiata se pune la fiert cu sare si o ceapa taiata in sferturi. Schimbam apa in timp ce fierbe punand mereu apa clocotita in locul celei vechi. Cand a fiert, o separam de legume si o pasam. Incingem uleiul intr-un vas separat si calim cealalta ceapa taiata solzisori. Adaugam putina...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 16 Mai 2011

Eu am folosit o oala de 8l. Am umplut-o cu cca 6l de apa, am turnat uleiul si am pus-o la fiert cu capacul pus. Intre timp, am curatat si taiat ceapa solzisori, iar cartofii cubulete. Cand apa a inceput sa fiarba, am pus legumele, ceapa si cartofii si am lasat sa fiarba la foc mic cu putina...

Butoiase din dovleac cu spanac si leurda

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2011

Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii scoatem la scurs. Usturoiul pisat se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga leurda...

Morcovi glazurati

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Amestecam mierea, uleiul, nucsoara si sare+piper (dupa gust) si stoarcem o jumatate de portocala in amestec. Omogenizam bine. Asezam morcovii in vasul pentru cuptor, turnam sosul peste si amestecam. Asezam restul de portocala in felii in vas si tinem la cuptor pana cand se rumenesc. Din cand...

Friptura Mix cu sos de legume

In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2011

Punem carnea si legumele (in afara de 1 capatana de usturoi si morcovii baby) la fiert in apa cu vegeta, sare si boabe de piper si tinem la foc mic pana ce carnea e fiarta. Cea de pui se poate scoate mai repede. Apoi taiem carnea de porc si vita felii si o condimentam pe toata cu sare si...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Ouale fierte se decojesc si se taie feliute. Branza se rade pe razatoarea mare. Ungem un vas yena cu margarina si incalzim cuptorul la 180C. Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit, ii decojim si ii taiem felii groase de cca 0.5 cm....

Rulouri de primavara

In Pui la 27 Apr 2011

Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza bine. Asezam pe fiecare bucata 2 linguri bune de umplutura, apoi 3-4 felii de rosie, rulam si prindem cu scobitori. Pregatim carnea pe gratar pana cand se rumeneste bine, dar nu exagerat caci pieptul de pui se usca repede.  

Afisate 61 - 90 din 205 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2012

Fursecuri cu Oreo

publicat la 07.09.2012

Prajitura "Foret Noire"

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Retete preferate
Tort de ciocolata

Voturi:68

Tort Felicia

Voturi:93

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]