Pentru ca maine colegele de camera termina sesiunea si pleaca acasa :(, am vrut inghetata, am vrut cirese si am vrut ciocolata :) uite ce a iesit.
Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit.
Intre timp, spalam si curatam ciresele de samburi si le punem la foc mediu cu apa si restul de 40 gr zahar. Le lasam pana cand sucul se mai evapora sau dupa ce s-au inmuiat si s-a legat putin sos le putem scurge de excesul de suc, acesta va ingheta daca nu in congelator.
Cand crema s-a racit adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi turnam compozitia in vasele pentru congelator. Dupa 1 ora scoatem vasele, adaugam ciresele ici, colo si taiem cu cutitul pentru un efect marmorat. Punem vasele din nou la congelator cateva ore, pana cand se intareste bine.
1
Din ora in ora scoatem vasele si mai amestecam putin sa spargem eventualele ace de gheata.
2
Inainte cu 15min de servire, scoatem vasele din congelator si lasam putin inghetata sa se inmoaie (fetele nu au mai avut rabdare, a trebuit sa o tai putin cu cutitul :)) ).