Budinca de gris cu mere

de ReteteleBunicii ro in Dulciuri, 3 Dec 2009 | 16054 vizualizari

 

Luni am vrut ceva bun, deci am cautat cu Mada ceva ce n-am mai mancat sau preparat pana acum.

Si asa am dat de blogul lui Violette unde am gasit budinca de gris cu mere -> adellaida.blogspot.com/2009/01/budinca-de-gris-cu-mere.html . Multumim pentru reteta! Este delicioasa budinca!

 

INGREDIENTE

  • 150 g gris
  • 2 oua
  • 1 budinca Dr. Oetker
  • 100-200 gr zahar (in functie de cat de dulce va place)
  • 1 litru lapte
  • 2-4 mere
  • 1 zahar vanilinat
  • nucsoara sau coaja rasa de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu mere:

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se lasa la rece aproximativ 10 min.

Budinca Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor de pe pachet: continutul pachetului se amesteca cu 500 ml de lapte. Se adauga 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul. Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 gr zahar (daca se doreste a fi foarte dulce). Apoi se adauga peste gris, deci iese in final un “terci” un pic de tot mai moale :) )

In oala se pun 100 gr zahar la topit. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa putin la racit, se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna “terciul” obtinut anterior. Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45-50 de minute.

Budinca astfel obtinuta se scoate DUPA ce s-a racit complet (pentru a se intari un pic), intorcand oala cu susul in jos. Se poate orna cu frisca ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu scortisoara