Combinat cu cirese, fruct-minune pentru
Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii).
Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne ramane suc, il tinem.
Dupa ce s-a mai racit putin ovazul, adaugam scortisoara, mierea si ciresele si amestecam bine.
La final, turnam 2 lg din sucul cireselor peste ovaz, presaram alune si 2-3 cirese si semintele de in.
1
Mierea nu se adauga cand ovazul e foarte fierbinte deoarece se distrug proprietatile benefice. Se poate inlocui cu zahar [brun].
2
Puteti pune ovazul la fiert in lapte sau sa mai adaugati putin lapte dupa ce l-ati luat de pe foc, daca e prea gros.
3
Este indicat ca semintele de in sa fie macinate, altfel corpul le elimina fara sa retina bunatatile :P