Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 8536 vizualizari

 

Combinat cu cirese, fruct-minune pentru

 

INGREDIENTE

  • 1 c fulgi de ovaz
  • 4 c apa
  • 1/4 lgt sare
  • 3 lg miere
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1 pumn alune de toate soiurile, nesarate
  • 1 lg seminte de in
  • 200 gr cirese bine coapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat:

Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii).

Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne ramane suc, il tinem.

Dupa ce s-a mai racit putin ovazul, adaugam scortisoara, mierea si ciresele si amestecam bine.

La final, turnam 2 lg din sucul cireselor peste ovaz, presaram alune si 2-3 cirese si semintele de in.

TIPS-URI

1

Mierea nu se adauga cand ovazul e foarte fierbinte deoarece se distrug proprietatile benefice. Se poate inlocui cu zahar [brun].

2

Puteti pune ovazul la fiert in lapte sau sa mai adaugati putin lapte dupa ce l-ati luat de pe foc, daca e prea gros.

3

Este indicat ca semintele de in sa fie macinate, altfel corpul le elimina fara sa retina bunatatile :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara