Butoiase din dovleac cu spanac si leurda

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 5 Mai 2011 | 3771 vizualizari

 

Uite primavara in farfurie! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 1/2 kg spanac
  • 1 mana de leurda
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii bine coapte
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr branza telemea
  • marar
  • sare
  • 3 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butoiase din dovleac cu spanac si leurda:

Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii scoatem la scurs.

Usturoiul pisat se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga leurda maruntita, iar cand s-a muiat punem rosiile curatate de pielita si tocate. Cand acestea s-au inmuiat si ele adaugam si spanacul spalat, curatat si rupt in bucatele mai mici. Lasam la inabusit, fara capac insa, altfel isi pierde din culoare. Cand s-a muiat condimentam cu sare, amestecam cu nuca macinata si luam de pe foc.

Umplem butoiasele cu amestecul de spanac, le asezam in picioare pe farfurie si presaram branza telemea maruntita, nuca si frunzulite de marar.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate trece butoiasele si la cuptor vreo 25 min, eventual presarate cu ceva cascaval ras; in camin.... nu mai reamintesc... nu exista cuptor :| :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Butoiase din dovleac cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana