Uite primavara in farfurie! :)
Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii scoatem la scurs.
Usturoiul pisat se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga leurda maruntita, iar cand s-a muiat punem rosiile curatate de pielita si tocate. Cand acestea s-au inmuiat si ele adaugam si spanacul spalat, curatat si rupt in bucatele mai mici. Lasam la inabusit, fara capac insa, altfel isi pierde din culoare. Cand s-a muiat condimentam cu sare, amestecam cu nuca macinata si luam de pe foc.
Umplem butoiasele cu amestecul de spanac, le asezam in picioare pe farfurie si presaram branza telemea maruntita, nuca si frunzulite de marar.
1
Cine doreste poate trece butoiasele si la cuptor vreo 25 min, eventual presarate cu ceva cascaval ras; in camin.... nu mai reamintesc... nu exista cuptor :| :(