Butoiase din dovleac cu spanac si leurda

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 5 Mai 2011 | 3337 vizualizari

 

Uite primavara in farfurie! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 1/2 kg spanac
  • 1 mana de leurda
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii bine coapte
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr branza telemea
  • marar
  • sare
  • 3 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butoiase din dovleac cu spanac si leurda:

Dovleceii se spala, se taie cotorul si se impart in 3 bucati. Se scobeste miezul lasand o margine de cca 0.5cm, apoi se pun in apa cu sare cand incepe a clocoti. Ii lasam putin, cca 10min, apoi ii scoatem la scurs.

Usturoiul pisat se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga leurda maruntita, iar cand s-a muiat punem rosiile curatate de pielita si tocate. Cand acestea s-au inmuiat si ele adaugam si spanacul spalat, curatat si rupt in bucatele mai mici. Lasam la inabusit, fara capac insa, altfel isi pierde din culoare. Cand s-a muiat condimentam cu sare, amestecam cu nuca macinata si luam de pe foc.

Umplem butoiasele cu amestecul de spanac, le asezam in picioare pe farfurie si presaram branza telemea maruntita, nuca si frunzulite de marar.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate trece butoiasele si la cuptor vreo 25 min, eventual presarate cu ceva cascaval ras; in camin.... nu mai reamintesc... nu exista cuptor :| :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Butoiase din dovleac cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ochiuri