Cum se prepara Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios:
Cerne faina, pudra de cacao si praful de copt intr-un bol.
Adauga zaharul, amestecand ingredientele uscate.
Intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul si laptele, apoi toarna incet apa fierbinte, amestecand continuu.
Incorporeaza...
Cum se prepara Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte
In faina cernuta se face un loc in mijloc in care se pun: sarea, ouale si drojdia amestecata cu zahar, coaja de lamaie, zaharul si laptele caldut cat sa poti tine degetul in el. Treptat se toarna si untul topit si se framanta...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza
Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu.
Se frământă aliatul si se împarte în 4...
Iata cum se prepara Reteta de biscuiti spritati
Se pun faina, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos. Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata
Pentru blat:
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol.
Separat in alt bol se sparge oul, se adauga uleiul, iaurtul si se amesteca foarte bine cu mixerul. Se pune si sarea. Se toarna in bol...
Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2 linguri de zahar .
Se sparg ouale intr-un castron. Peste se adauga paharele de zahar si un plic...
Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi...
Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea.
Compozitia se...
Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Blatul il dam la rece pana la...
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se...
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.
Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se...
Se topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul cate unul amestecand continuu, apoi se adauga cacaua impreuna cu faina si un praf de sare.
Se...
Se sfarama biscuitii digestivi. Se topeste untul si se adauga peste biscuti amestecand foarte bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu peretii detasabili si se taseaza foarte bine. Se lasa biscuitii tasati la rece timp de o ora.
Pentru crema de vanilie se amesteca...
Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte...
Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in...
Cum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa
Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru,...
Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte bine. Albusurile le batem foarte bine spuma si se adauga peste crema de galbenusuri impreuna cu...
Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins.
Din aceasta...
Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia...
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute....
Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul sau untdelemnul. Se pune si praful de copt, apoi faina amestecand cu o paleta usor sa se incorporeze....
Se pregateste crema de iaurt:
Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara si grisul care va lega...
Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte.
Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire)....
Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se adauga si esenta aleasa impreuna cu 2 linguri de unt topit. Se omogenizeaza...
Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca.
Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura....
Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana...
Se separa albusul de galbenus.
Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers.
Separat galbenusurile de la oua se freaca cu restul de zahar ( 5 linguri) pana ce consistenta lor se...
Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor.
Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se adauga jumatate din fulgii de nuca de cocos si laptele praf. Se amesteca si se omogenizeaza....
Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati.
Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. ...
Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios
Cum se prepara Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios: Cerne faina, pudra de cacao si praful de copt intr-un bol. Adauga zaharul, amestecand ingredientele uscate. Intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul si laptele, apoi toarna incet apa fierbinte, amestecand continuu. Incorporeaza...
Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte
Cum se prepara Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte In faina cernuta se face un loc in mijloc in care se pun: sarea, ouale si drojdia amestecata cu zahar, coaja de lamaie, zaharul si laptele caldut cat sa poti tine degetul in el. Treptat se toarna si untul topit si se framanta...
Reteta de prajitura Mimoza
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu. Se frământă aliatul si se împarte în 4...
Reteta de biscuiti spritati
Iata cum se prepara Reteta de biscuiti spritati Se pun faina, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos. Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la...
Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata Pentru blat: Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol. Separat in alt bol se sparge oul, se adauga uleiul, iaurtul si se amesteca foarte bine cu mixerul. Se pune si sarea. Se toarna in bol...
Desert chec cu mere la pahar
Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2 linguri de zahar . Se sparg ouale intr-un castron. Peste se adauga paharele de zahar si un plic...
Desert ecler
Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi...
Desert prajitura cu crema caramel
Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea. Compozitia se...
Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura
Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Blatul il dam la rece pana la...
Desert prajitura Creme Ole
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se...
Desert cremsnit fals
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente. Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se...
Desert negresa
Se topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul cate unul amestecand continuu, apoi se adauga cacaua impreuna cu faina si un praf de sare. Se...
Desert tort Kinder fara coacere
Se sfarama biscuitii digestivi. Se topeste untul si se adauga peste biscuti amestecand foarte bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu peretii detasabili si se taseaza foarte bine. Se lasa biscuitii tasati la rece timp de o ora. Pentru crema de vanilie se amesteca...
Desert prajitura cremoasa alb si negru
Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte...
Desert prajitura Mariuca
Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in...
Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa
Cum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru,...
Desert prajitura Irinuca
Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte bine. Albusurile le batem foarte bine spuma si se adauga peste crema de galbenusuri impreuna cu...
Desert prajitura cu crema fina de nuca
Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins. Din aceasta...
Desert prajitura Tosca
Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia...
Desert cirighele
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute....
Desert branzoici sau Boti
Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...
Desert rulada cu nuca
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul sau untdelemnul. Se pune si praful de copt, apoi faina amestecand cu o paleta usor sa se incorporeze....
Desert placinta cu iaurt si scortisoara
Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara si grisul care va lega...
Desert prajitura cu mere, budinca si foietaj
Pentru inceput merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara, apoi se lasa deoparte. Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire)....
Desert clatite
Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se adauga si esenta aleasa impreuna cu 2 linguri de unt topit. Se omogenizeaza...
Desert budincuta in foi fragede
Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura....
Desert prajitura Regina cu nuca de cocos
Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana...
Desert Tiramisu
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers. Separat galbenusurile de la oua se freaca cu restul de zahar ( 5 linguri) pana ce consistenta lor se...
Desert bomboane Raffaello
Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor. Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se adauga jumatate din fulgii de nuca de cocos si laptele praf. Se amesteca si se omogenizeaza....
Desert prajitura Kati
Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. ...