Desert cirighele

de trifadalia in Dulciuri, 17 Oct 2019 | 1547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 litri ulei pentru prajit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cirighele:

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.

Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.

Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute.

Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten,In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.

Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti in baie de ulei.

Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.

Daca doriti le puteti pudra cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cirighele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosele pudrate