Desert prajitura Tosca

de trifadalia in Dulciuri, 6 Ian 2020 | 1938 vizualizari

 

Este o prajitura deosebita dintr-un pandispan cu mac si crema fina de vanilie cu biscuitii bine insiropati si o glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE: BLAT :
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2250 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 1 esenta de vanilie
  • BLAT 2:
  • 150 gr biscuiti PETIT BEURE
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura lichior de cafea
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana  devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt  si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia o tava se pune hartie de copt care se unge cu ulei si se toarna compozitia in cuptorul inclazit la 180 grade si se coace 15-20 de minute pana se rumeneste deasupra. Pentru crema mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga amidonul, laptele si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se bate cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanilie apoi se amesteca cu crema fiarta.  Pentru sirop se caramelizeaza zaharul  care se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se tipeste tot zaharul ars. Se pune si lichiorul. In acest sirop se insiropeaza biscuitii.  Pentru glazura se pune ciocolata rupta in bucatele intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si cu untul pe foc sa dea un clocot pana se topeste ciocolata. Se da deoparte Asamblare: peste blatul copt se pune crema de galbenusuri, peste crema se pun biscuitii insiropati iar dwasupra glazura. Deasupra se orneaza cu fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

 

TIPS-URI

1

pentru insiroparea biscuitilor in siropul rezultat se poate adauga in loc de lichiorul de cafea coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”