Desert prajitura cu crema caramel

de trifadalia in Prajituri, 19 Ian 2021 | 1915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 gr untura
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • pentru crema
  • 6 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vaniliat
  • 2 linguri de apa
  • 200 gr margarina
  • pentru glazura de zahar ars
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pentru decor
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema caramel:

Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea. 

Compozitia se imparte in 3 parti egale, care se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu ulei pentru 5-10 minute fiecare la 180 grade C. 

Pentru crema se pun la fiert cele 6 linguri de faina impreuna cu cele 6 linguri de zahar si cu plicurile de zahar vaniliat pana cand compozitia se ingroasa.

 Separat se caramelizeaza restul de 6 linguri de zahar pana cand zaharul prinde o usoara culoare aramie apoi se stinge cu cele 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul ars se dizolva iar apa scade. Cand zaharul s-a topit si a mai scazut din apa, se adauga si margarina treptat pana la topirea ei amestecand continuu.

Compozitia de zahar ars apoi se amesteca asa fierbinte cu mixerul peste compozitia de crema vaniliata ( cea fiarta cu faina) rezultand crema caramel.

 Cu crema asa calda se umplu foile coapte. Se pun 8 linguri de zahar sa se caramelizeze iar cand au o culoare aramie se adauga 2 linguri de apa sa se topeasca zaharul dupa care se pune 50 gr margarina iar asa calda se toarna peste prajitura. 

Deasupra se presara fulgi de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata