Se pregateste crema de iaurt:
Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecat cu cele doua linguri de scortisoara si grisul care va lega toata compozitia pentru crema de iaurt. Se amesteca usor, crema astfel fiind gata.
Intr-un bol se pune uleiul si untul topit pentru uns foile de placinta. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se iau foile de placinta si se numara cate foi sunt Se imparte in 3 parti egale.
Se unge tava cu amestecul de unt si ulei.
Apoi se pune primul strat de foi. Se pune o foaie se unge cu amestecul de unt + ulei, se pune a doua foaie, se unge, a treia foaie se unge si se pune un strat de stafide si jumatate din crema de iaurt.
Mai punem inca un strat de 3 foite si iar stafide si crema. Se procedeaza la fel pana la ultimele straturi. Se pastreaza putin din crema peste ultimul strat de foi. Crema se intinde foarte bine cu o pensula.
Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 40 de minute.
Placinta dupa racire se feliaza. Este foarte gustoasa, aromata si usor de preparat.