Desert prajitura cu crema fina de nuca

de trifadalia in Prajituri, 8 Ian 2020 | 1871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 1 ou
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere de albine
  • bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet
  • sare un varf de lingura
  • faina cat cuprinde pt a se putea intinde 3 foi
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 cani de nuca macinata
  • 1/2 cana de lapte (adica 125 ml de lapte)
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 1 esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema fina de nuca:

Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana  se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins.

Din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert impreuna cu  zaharul se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca dar nu de tot, deoarece pana inca este calda crema se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate.

Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Pentru crema se poate freca untul cu 2 linguri de zahar pana devine o spuma apoi se adauga putin din crema racita si se amesteca, astfel iese o crema mai pufoasa.

2

Daca se amesteca untul in crema calda nu este asa de pufoasa dar gustul de nuca parca este mai intens , nu se simte asa tare gustul de margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema fina de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada