Mai apare sub denumirea de ""prajitura desteapra "" sau ""prajitura inteligenta"", deoarece foile se separa singure in cuptor de crema delicioasa si fina de vanilie. Se aseamana si cu un cremes.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.
Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se incorporeaza apoi albusurile spuma peste compozita de galbenusuri.
Se unge o tava mare de aragaz cu margarina si se toarna compozitia in ea. Tava nu se tapeteaza cu faina.
Dati la cuptor timp de 10-15 minute la foc tare, apoi micsorati flacara la minim si lasati in cuptor pentru inca 1 ora si jumatate.
Cand este gata prajitura arata ca un cremsnit: asa zisele foi si crema se aleg din compozitie.
1
Ouale si laptele trebuiesc sa fie de la temperatura camerei
2
Pentru a aromatiza prajitura se poate folosi si coaja de portocala sau de lamaie
3
Albusurile de la ou trebuiesc batute foarte bine, deoarece tine de reusita acestui desert
4
Crema rezultata trebuie sa aiba consistenta unui jeleu, sa nu fie lichida la mijloc