Desert prajitura Kati

de trifadalia in Prajituri, 2 Ian 2019 | 6109 vizualizari

 

Este o prajitura foarte veche, cunoscuta in ungaria sub denumirea de Kati tészta, un diminutiv al numelui de Ecaterina. Este prajitura copilariei, cu una dintre foi care se sfarma, devenind baza de crema si cu o bezea din albusuri de ou, care pe vremuri se punea cruda peste prajitura, acum punanadu-se pe foc. 

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 200 grame untura
  • 600 grame gaina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 2 linguri de zagar
  • 200 grame smantana
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema
  • foaia cea mai urata sfaramata
  • 200 grame lapte fierbinte
  • 100 grame zahar
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 lingura cacao
  • 3 esente de rom
  • 250 grame margarina
  • pntru bezea
  • 7 bucati albus de ou
  • 10 linguri de zahar
  • ciocolata razuita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kati:

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. 

Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. 

Pentru crema una dintre foi, se sfarma cu masina de macinat nuca, peste ea se adauga cacaua. Margarina cu laptele si zaharul se pun pe foc pana se topesc zaharul si margarina, se adauga esenta de rom si se toarna peste foaia razuita care va deveni crema peste prajitura. 

Pentru glazura se mai adauga pe langa cele 2 albusuri de ou ramase de la coca inca 5 albusuri care se bat pana sta albusul de ou. La final se adauga pe rand si zaharul, apoi compozitia se pune pe baie de aburi pana zaharul se topeste si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata. 

TIPS-URI

1

se poate inmuia si cu margarina ( 250 grame) dar cu untura foile ies mai fragede si mai sfaramicioase

2

ingredientele sa fie reci pentru a iesi un aluat fraged

3

in albusul de ou se adauga un praf de sare pentru a se bate mai usor 

4

bezeaua se intinde peste foaie rapid, altfel se intareste

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
gogosile lui "buni"