Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata iti lasa un gust placut de ciocolata.
Cantarirea ingredientelor se face cu o cana normala de 250 gr.
Ingredientele sunt: ulei, iaurt, oua, faina, cacao, ciocolata, smantana.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata
Pentru blat:
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol.
Separat in alt bol se sparge oul, se adauga uleiul, iaurtul si se amesteca foarte bine cu mixerul. Se pune si sarea. Se toarna in bol ingredientele uscate si se amesteca mai departe pana la omogenizare. La final se adauga si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se coace la 180 de grade circa 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa coacere se lasa la racit si se prepara glazura astfel:
Se pune frisca sau smantana la microunde la incalzit , in ea se rupe ciocolata si se amesteca pana la topirea ei. Se adauga zahar.
Se toarna peste prajitura.
Vezi si reteta de Prajitura cu capsuni si iaurt.