simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

In Prajituri la 16 Iul 2016

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare. Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare pana la incorporarea completa. Se adauga ciocolata topita pe...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

In Mancaruri de legume la 12 Iul 2016

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai lasam alte 5 minute la calit cu capacul pus. Adaugam ciupercile taiate, amestecam, punem capac si...

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

In Prajituri la 2 Iul 2016

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv...

Tortul meu Be happy cu Green Sugar

In Torturi la 16 Iun 2016

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam pliculetele de Green Sugar si mixam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam dupa fiecare pana la incorporarea completa. Adaugam in fir subtire uleiul in timp...

Salsa cu capsune si creveti

In Salate la 15 Iun 2016

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt(eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati sare si piper proaspat rasnit,...

Saramura de peste

In Peste la 11 Iun 2016

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe gratar/gril, atunci taiati capul si/sau coada. Daca merg la picnic, eu ii pregatesc de acasa, ii pun la pastrare...

Tort cu bezea si capsuni

In Torturi la 1 Iun 2016

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu untul topit, cacaoa si pudra de roscove. Amestecul de...

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

In Mancare copii la 30 Mai 2016

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste cartoful, se face un piure. Se adauga 1 lingura faina, se amesteca, se adauga galbenusul si se amesteca din...

Orez cu lapte fisticos

In Mancare copii la 30 Mai 2016

Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si...

Mic dejun cu capsuni

In Mancare copii la 29 Mai 2016

Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem intr-un castronel, adaugam putin ulei de dovleac si un praf de sare. Amestecam si le lasam 5 minute...

Lapte de pasare

In Mancare copii la 28 Mai 2016

Punem zaharul brut la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, crestata pe jumatate si scoase semintele din ea si puse in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Cand laptele da in clocot tragem cratita deoparte. Scoatem pastaia de vanilie si spumam laptele.E bine sa faceti...

Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista

In Mancare copii la 27 Mai 2016

Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute. Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se...

Trifle cu capsune

In Dulciuri la 26 Mai 2016

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le...

Chiftelute din naut cu somon

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2016

Nautul se pune de seara pana dimineata la inmuiat cu apa si 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Dupa ce nautul s-a umflat il spalam in cateva ape. Il punem la fiert pana boabele sau inmuiat. Lasam nautul sa se raceasca… In vasul robotului de bucatarie punem nautul fiert si racit, frunzele...

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

In Prajituri la 11 Mai 2016

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se masuntesc biscuitii la robot, se adauga lavanda culinara, zaharul, vanilia, se dau cateva pulsatii...

Rulada Diplomat de primavara

In Prajituri la 5 Mai 2016

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza 1 minut cu un praf de sare. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporarea complete. Se adauga uleiul, esenta de...

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In Lasagna la 5 Mai 2016

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute…. Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se...

Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

In Somon la 5 Mai 2016

Spalam si curatam pestele, asta daca mai este cazul. Il tamponam cu prosoape de bucatarie pentru a absorbii surplusul de apa. Intr-un castronel punem zeama de la o limeta, adaugam putin ulei de masline, 4-5 frunze de menta taiate marunt, 2 ciupituri de sare si piper. Amestecam ingredientele pana...

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

In Oaie la 3 Mai 2016

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate la carnea tocata, plus sarea, uleiul, ceapa rosie tocata marunt si amestecul de mirodenii pentru...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Pentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, amestecam cu telul pana se...

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

In Somon la 3 Mai 2016

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta… Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine....

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

In Dulciuri la 22 Apr 2016

Reteta de preparare a papanasilor Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare. Se adauga treptat amestecul de faina la cel de branza, se...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 22 Apr 2016

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua calirea pentru inca 2 minute.  Se pune...

Tortul meu Napoleon

In Torturi la 18 Apr 2016

Pentru foi: am ales modul cel mai simplu, la robotul de bucatarie. In bolul robotului am pus untul rece taiat cubulete si faina. Am mixat pana amestecul a devenit nisipos. Am amestecat celelalte ingrediente intr-un bol si le-am adaugat la aluat. Am mixat pana ce aluatul a inceput sa se desprinda...

Tort Happy cake pops

In Torturi la 15 Apr 2016

Pentru negresa: agitam putin cutia cu lapte de cocos inatie de a o deschide. Turnam laptele intr-un castron, adaugam zaharul, uleiul de cocos si amestecam cu un tel. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecam pana la incorporare. La...

Tocana de iepure

In Iepure la 11 Apr 2016

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un castron mare, am adaugat vinul si 1 lingura de sare cu verdeturi. Am amestecat putin sa se topeasca sarea...

Spaghete cu pesto de leurda

In Spaghete la 11 Apr 2016

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci,...

Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda

In Piine la 6 Apr 2016

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu holie alimentara si lasam la dospit 30 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingem uleiul...

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

In Ciorbe la 5 Apr 2016

Se pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Adaugam si carotfii la fiert si lasam sa...

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

In Porc la 28 Mar 2016

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se rumeneste. Scoatem bucatelele de pulpa din tigaie, adaugam bucatile de muschiulet asezonate cu sare,...

Afisate 121 - 150 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]