Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda

de simona72 in Piine, 6 Apr 2016 | 4586 vizualizari

 

Imi plac la maxim placintele sarate cu branza. Si pentru ca este primavara, am sa va aduc in continuare cateva retete in care am folosit leurda. I-am inverzit pe ai mei :))))))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa
  • 2 legaturi leurda
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 250-300 gr branza de burduf
  • Pentru uns: 1 ou, seminte de chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu holie alimentara si lasam la dospit 30 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata rondele si o calim pana se inmoaie. Leurda o spalam, indepartam coditele si o taiem in fasii. O adaugam la ceapa calita, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit, o lasam 2 minute sa se caleasca, lasam sa se raceasca. Branza de burduf o dam pe razatoarea cu gauri mari.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua. Pe o bucata de fartie de copt punem prima bucata de aluat. Intindem cu sucitorul aluatul intr-o foaie rotunda nu foarte subtire. Adaugam umplutura de ceapa si leurda, iar deasupra branza razaluita. Peste umplutura punem a doua bucata de aluat intinsa cu sucitorul pe masa de lucru. Adunam marginile sa nu iasa din umplutura in timpul coacerii. Ungem cu ou batut placinta, presaram seminte de chimen si coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Servim calda sau rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

06.04.2016, 21:54

Ce frumoasa ti-a iesit!

laura_n 1

08.04.2016, 17:21

big like! mor dupa asa bunaciuni, m-ai lovit fix unde ma doare )

mirela0911 1

12.04.2016, 20:53

Cat sun de bune placintele astea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra