Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

de simona72 in Prajituri, 16 Iul 2016 | 3404 vizualizari

 

In speranta ca v-am starnit interesul, va aduc niste briose care se aseamana la compozitie cu cea de negresa doar ca, ciocolata neagra este inlocuita cu cea alba.  In unele zone din tara se gaseste deja zmeura proaspata…din pacate eu nu am gasit in piete. Am folosit-o tot pe cea congelata, dar sper ca pana la sfarsitul lunii sa gasesc proaspata si sa pot face zmeura cu adevarat vedeta…
Si pentru ca cei de la Green Sugar mi-au facut o surpriza frumoasa, nu am putut sa nu profit si sa nu le folosesc produsele si anume dulcele natural extras din stevie cu zero calorii si indice glicemic.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 gr unt gras
  • 2 linguri Green Sugar
  • 3 oua
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 parf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 280 gr faina alba
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura pasta de alune cremoasa(de la Sano Vita am folosit eu)
  • In plus: 500 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 2 linguri Green Sugar gelifiant
  • Frunze proaspete de lamaita
  • 50 ml apa+1/2 lingurita gelatina granule
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune:

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare.

Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare pana la incorporarea completa. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi, se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de sare si praful de copt. Se adauga cate 3 linguri faina, se mixeaza, se adauga 2-3 linguri lapte batut, se mixeaza(se subtiaza astfel aluatul) si se contiua intercaland ingredientele pana la final. Se pune aluatul in forme din silicon de briose(in plus am folosit forme patrate de hartie), se umple pana la jumatate, se adauga 3-4 bucati de zmeura, se pune aluat peste. Se pun formele in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute, pana sunt usor rumene si trec testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

Pentru crema: se pune smantana pentru frisca pe foc. Cand este fierbinte, dar sa nu fiarba, se adauga ciocolata taiata in bucati. Se amesteca cu o spatula pana ciocolata este complet topita. Se da la frigider pentru 2 ore, pana este complet racita. Se mixeaza cu mixerul pana capata consistenta. Se adauga la final crema de alune si se mixeaza usor pana la incorporare.

Restul de zmeura dezghetata si scursa se pune intr-o craticioara. Cele doua linguri de indulcitor gelifiant se amesteca cu 50 ml apa se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute. Se pune peste fructele din cratita, se da la foc mic si se lasa pana fructele dau in clocot. Se amesteca foarte usor pentru a nu zdrobii fructele. Se lasa sa se raceasca gemul complet. Se intinde cate o lingura buna de gem peste briose, iar deasupra se face cate un mot din crema de ciocolata cu ajutorul unui pos.

Tusa finala: in siropul scurs de la zmeura am pus ½ lingurita gelatina granule. Am lasat la hidratat cateva minute apoi am pus pe flacara foarte mica pana gelatina s-a dizolvat. Am lasat sa se raceasca, sa se inghece usor siropul si l-am turnat cate putin peste moatele de ciocolata. Nu am indulcit deloc siropul, este un contrast minunat intre siropul acrisor, crema de ciocolata, gemul de zmeura si aluatul pufos…Sa fiti sanatosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aletta 1

17.07.2016, 20:12

ce blondina bunaaaa

anca_rm 1

18.07.2016, 12:58

hmmm arata minunat

simona72 1

18.07.2016, 17:28

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Red velvet cupcakes