simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

In Mancaruri de post la 24 Mar 2016

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei. Spalam ceapa, usturoiul si leurda....

Inghetata de fistic

In Dulciuri la 23 Mar 2016

Eu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de obicei in jur de 12 ore.   Pentru pasta de fistic: se pune fisticul curatat intr-un bol....

Supa crema de spanac cu leurda

In Supe la 21 Mar 2016

Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul, punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in...

Tortulet din foi de placinta cu crema de fistic

In Torturi la 18 Mar 2016

Foile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2 foi, le-am uns cu putin ulei de floarea soarelui si le-am copt intr-o tava captusita cu hartie de copt...

Spirale cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2016

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am setat masina sa framante aluatul 15 minute, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut 20-25 minute. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in...

Pate de linte cu fistic

In Mancaruri de post la 14 Mar 2016

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa...

Pizza cu portocale, asortata cu salata

In Pizza la 11 Mar 2016

Pentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am setat masina si am lasat sa framante aluatul 15 minute. Am lasat la dospit alte 15 minute. Intre timp...

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

In Torturi la 10 Mar 2016

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin lapte rece pentru a lega compozitia mai...

Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate

In Prajituri la 7 Mar 2016

Pentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat pentru o ora.  Branza de vaci bine scursa de zer o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam...

Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

In Slow Cooker la 7 Mar 2016

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si o tamponam cu prosoape de hartie pentru a inlatura excesul de apa. Cu un cutit cu varful bine ascutit...

Pui cu orez si ananas

In Pui la 24 Feb 2016

In primul rand transam puiul. Pieptul de pui il scoatem frumos fara piele si os, separat aripile, pulpele superioare si inferioare, iar sira spinarii o folosim pentru supa de pui. Punem intr-o oala morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul, toate curate si spalate. Adaugam sira spinarii de...

Clatite cu afine si crema de vanilie

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu telul pana faina se desface si nu mai sunt cocoloase si ne...

Clatite pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2016

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam la ingredientele umede plus putina coaja de portocala rasa. Amestecam bine cu telul pana faina se...

Clatite cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Pentru clatite: intr-un castron punem oul, sarea, zaharul si laptele. Amestecam bine compozitia cu un tel tip para. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam la ingredientele umede. Amestecam energic sa se desfaca faina si sa nu existe cocoloase. Adauagati sau nu faina in functie de cum doriti...

Tort cu capsuni si portocale

In Torturi la 18 Feb 2016

Pentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile capata consistenta, devin o bezea. Adaugam treptat galbenusurile si mixam dupa fiecare galbenus...

Clatite festive si indragostite:)

In Dulciuri la 17 Feb 2016

Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia facuta anterior. Amestecam bine...

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

In Slow Cooker la 17 Feb 2016

Carnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura surpulus de apa. Se freaca carnea pe toate partile cu sare. Pe...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 11 Feb 2016

Pentru inceput pregatim cele necesare pentru supa de rata. Am ales carnea si am pus-o intr-o oala de 4 litri. Am adaugat morcovul ci radacina de patrunjel curatate, am adaugat apa pana sus si am dat supa la foc mediu. Am spumat supa si lasat-o sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Am strecurat supa...

Pancakes cu crema de lamaie

In Dulciuri la 10 Feb 2016

Pentru pancakes: se amesteca oul cu laptele batut. Se adauga zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si se amesteca ingredientele cu un tel tip para. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu telul pana aluatul capata consistenta fina. Vom obtine un aluat mai gros ca si...

Clatite cu mere caramelizate

In Dulciuri la 9 Feb 2016

Pentru aluatul de clatite: se amesteca faina cu drojdia. Ouale se bat cu un tel ca pentru omleta, se adauga zaharul,sarea si extractul de vanilie. Peste ouale batute se adauga faina, se amesteca cu telul, iar apoi se subtiaza aluatul cu lapte. Se lasa deoparte aluatul 30 minute. Se observa ca pe...

Supa crema de dovleac cu linte rosie

In Supe la 9 Feb 2016

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre timp se curata de coaja dovleacul placintar si cartofii si se taie in bucati. Se pun bucatile de...

Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

In Prajituri la 1 Feb 2016

Pentru sufleu: toate ingredientele se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul pana se albesc si zaharul s-a topit. Se da buzna in barul sotului:)))) si se cauta un whisky sau un coniac de...

Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2016

Mamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa tineti cont sa o faceti putin mai moale ca de obicei, sa nu fie vartoasa, avand in vedere ca trebuie sa o turnati intr-o tava, iar atunci cand se raceste mamaliga se intareste. In mamaliga...

Cotlet glazurat

In Mezel de casa la 31 Ian 2016

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt...

Canelloni cu ricotta

In Cannelloni la 31 Ian 2016

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se lasa cateva secunde sa se amestece ingredientele. Se pune compozitia de branza intr-un castron se...

Orez brun cu ghebe si piept de pui

In Pui la 28 Ian 2016

Se spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile de la borcan taiate in bocati, usturoiul...

Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

In Prajituri la 27 Ian 2016

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat putina scortisoara si ghimbir macinat, am dat 2-3 pulsatii la robot, cat sa se amestece ingredientele,...

Chiftelute in sos alb de branzeturi

In Porc la 23 Ian 2016

Pentru chiftele : carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe...

Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

In Torturi la 21 Ian 2016

Pentru mereng: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort prepararea mereng-ului. Eu l-am facut de fiecare data folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu furculita, dar mai greu :)) Deci, de cate ori am folosit aceste ustensile mie mi-a iesit...

Orange curd

In Dulciuri la 19 Ian 2016

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima tura de crema am folosit un tel tip para, iar pentru a doua tura am folosit o lingura. Diferenta este...

Afisate 151 - 180 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Retete preferate
Biscuiti digestivi

Voturi:22

Covrigi polonezi

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]