Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

de simona72 in Prajituri, 11 Mai 2016 | 3529 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand folosesc lavanda culinara si recunosc ca am avut ceva emotii. Parfumul lavandei este destul de puternic, din cauza asta ea trebuie folosita cu moderatie. Pentru inceput, am infuzat lavanda in smantana pentru frisca, apoi am pus cate putina lavanda, am lasat cate 5 minute si am gustat. Nu am depasit o lingurita rasa de lavanda culinara la crema, am vrut o aroma medie, sa nu fie difuza, dar nici pregnanta de lavanda…
Va recomand si voua sa incercati, asta daca doriti experiente noi in bucatarie, in lumea dulciurilor…

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti simpli cu unt
  • 80 gr biscuiti cu stafide si cereale
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 70 gr unt gras
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • 1 lingurita rasa lavanda culinara
  • 2 linguri zahar alb
  • Unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 80-100 gr pepene confiat
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita lavanda culinara
  • 80 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 2 linguri amidon Gustin Dr. Oetker
  • In plus: 2 linguri budinca de vanilie Dr. Oetker (gata facuta conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • Pentru decor:
  • Confetti Dr. Oetker (culoare albastru si alb)
  • Flori de lavanda
  • Petale de trandafiri
  • Boboci de iasomie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lavanda si pepene confiat:

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se masuntesc biscuitii la robot, se adauga lavanda culinara, zaharul, vanilia, se dau cateva pulsatii robotului sa se amestece ingredientele. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza, iar daca mai este necesar se adauga putin lapte rece pentru a lega si mai bine compozitia. Luam o tava de tarte cu marginile detasabile si o ungem cu unt. Eu am folosit una dreptunghiulara, voi puteti sa folositi si una rotunda… Se pune amestecul pentru crusta in tava, se distribuie uniform pe toata lungimea tavii, se ridica aluatul de crusta si pe margini si se apasa usor cu degetele. Se „imbraca” tava in crusta, se apasa usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul de biscuiti. Se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se coace pentru 15 minute in cuptorul incins la 170 grade.

Pentru umplutura: se pune smantana pentru frisca intr-un ibric, se adauga lavanda si se pune pe foc. Se lasa sa se infierbante, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa lavanda la infuzat 10 minute apoi se strecoara. Se pune jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca (adica 100 ml) in vasul robotului de bucatarie. Se adauga branza si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se adauga galbenusurile, zaharul, amidonul si se mixeaza pana la incorporare.

Pepenele confiat se taie in bucatele si se adauga la crema de branza cu lavanda. Se toarna peste crusta, se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Lasam sa se raceasca complet, indepartam peretii detasabili si scoatem din forma.

Pentru glazura de deasupra: in smantana infuzata cu lavanda ramasa (100 ml), punem ciocolata alba rupta in bucati. Dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, amestecam, repetam pana ciocolata este topita. Amestecam cu budinca de vanilie gata facuta. Turnam imediat (cat mai este calduta si fluida) peste cheesecake, lasand sa curga putin si peste margini. Dam la frigider pentru 2-3 ore sau pana glazura este complet intarita. Se decoreaza dupa preferinte si inspiratie, eu am folosit confetti alb si albastru de la Dr. Oetker, flori de lavanda, petale de trandafiri si boboci de iasomie. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lavanda si pepene confiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

12.05.2016, 01:57

Un deliciu rafinat

diaconta 1

13.05.2016, 11:11

ce combinatii faine faci Simonico

sebirizescu 1

13.05.2016, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu gem de prune