Lapte de pasare cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 19773 vizualizari

 

Rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 lingurite faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 piscoturi
  • nesquik pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul.

Intr-o craticioara punem laptele la fiert .

In momentul cand a inceput sa fiarba formam galuste mici cu ajutorul unei lingurite si le fierbem cca 1 minut pe fiecare parte.

Scoatem galustele intr-o strecuratoare si intre timp pregatim crema.

Frecam galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) ,adaugam faina si laptele fierbinte strecurat in prealabil.

Punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi adaugam zaharul vanilat.

Punem in fiecare cupa/pahar 5-6 galuste si piscotul.

Oprim 2 linguri de crema in care punem cacaua diluata in putina apa.

Adaugam peste galuste un strat generos de crema de vanilie si cca 2 lingurite de crema de ciocolata.

Decoram cu frisca si le pudram cu nesquik/cacao.

Le bagam la frigider pentru minim 2-3 ore apoi le servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]