simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

In Paste la 2 Mar 2017

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea verde. Se spala bine prazul, se taie in rondele subtiri, se adauga in tigaie peste bacon si se prajeste...

Chec After Eight

In Prajituri la 14 Feb 2017

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza pana devine spumos, impreuna cu indulcitorul natural si praful de sare. Se adauga cate un ou, se mixeaza foarte bine dupa fiecare, pana la incorporarea perfecta. Separat, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaua. Intr-o...

Supa crema de galbiori cu branzeturi

In Supe/Ciorbe la 8 Feb 2017

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie...

Paris Brest

In Prajituri la 20 Ian 2017

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa aluatul sa se racoareasca putin. Se adauga cate un ou si...

Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

In Piine la 16 Ian 2017

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai...

Placinte cu carne si carnati

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2017

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa. Se adauga oul si se mai mixeaza alte cateva secunde, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe...

Tort cu clementine si migdale

In Torturi la 7 Ian 2017

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa...

Tarta cu lamaie

In Prajituri la 27 Dec 2016

Pentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul devine nisipos. Se adauga oul batut, se mixeaza pentru alte cateva secunde...

Prajiturele cu cacao, iaurt si cipsuri de ciocolata

In Prajituri la 12 Dec 2016

Se amesteca cu un tel tip para, oul cu zaharul, pana la incorporarea completa. Zaharul da semne ca vrea sa se topeasca, dar nu-l lasam, nu depunem mult efort la aceste prajiturele. Adaugam si uleiul de cocos care se afla in stare solida, amestecam cu telul pana la incorporare. Adaugam iaurtul,...

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2016

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se rupe in bucatele miezul, se pune in bolul robotului curat si perfect uscat. Se mixeaza pana se...

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

In Prajituri la 1 Dec 2016

Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si lasam sa se raceasca. Untul moale la temperatura camerei, il mixam cu zaharul. Separam albusurile de...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

In Supe la 30 Noi 2016

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.  Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a...

Biscuiti spritati, cu unt de arahide

In Dulciuri la 27 Noi 2016

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea completa. Se adauga treptat cate un ou, se mixeaza dupa fiecare, se adauga si vanilia sau esenta...

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui

In Prajituri la 22 Noi 2016

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui Pentru miezul de gutui: se spala fructele, se curata si se taie in cubulete. Se adauga peste ele zaharul, coaja rasa fin si sucul de la o lamaie mica, plus sucul de la o portocala. In sucul de la cealalta portocala se pune gelatina. Se lasa sa se...

Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

In Dulciuri la 11 Noi 2016

Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau cu o spatula. Cand orezul a absorbit apa punem jumatate din laptele de cocos. Lasam sa fiarba in...

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

In Dulciuri la 9 Noi 2016

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare gatita in casa, atunci robotul de bucatarie este cel mai mare ajutor in bucatarie. Maruntiti pentru...

Burger cu somon

In Somon la 25 Oct 2016

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam 10 minute. Intre timp facem pesmetul panko . Este un pesmet care provine din bucataria ...

Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

In Prajituri la 19 Oct 2016

Pentru negresa: in primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adaugam ciocolata neagra taiata cubulete, ciocolata calda cu Green Sugar  si din nou amestecam cu...

Brownie cu crema de branza si smochine

In Prajituri la 11 Oct 2016

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede, respectiv...

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2016

Pentru blat: se mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana se formeaza o bezea. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Faina se amesteca cu praful de copt si putin piper alb macinat fin. Se adauga ingredientele uscate plus coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte usor cu o spatula....

Tort Tiramisu reţetă originală, cu Green Sugar

In Torturi la 4 Oct 2016

Tiramisu reţetă originală In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape. Am luat o tava din silicon in forma de inima si am captusit-o cu folie alimentara, lasand marginile...

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

In Prajituri la 28 Sep 2016

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2016

Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Framantati aluatul inca 5 minute cu mainile....

Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2016

Pentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare ca trisati. Nu dati gres cu aluatul si se face si repede. Deci…puneti in bolul robotului untul...

Placere nevinovata cu lamaie si afine

In Prajituri la 8 Sep 2016

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot samburii si se pune intr-o punga cu fermoar la congelator. Dupa ce feliile de lamaie sau congelat le...

Hribi uscati si conservati

In Conserve la 6 Sep 2016

Reteta este cat se poate de simpla. Dupa ce ati cules ciupercile din padure, va opriti in bucatarie. Algeti o pensula cu par si curatati ciupercile de praf si resturi de pamant. Va repet ceea ce am spus in introducere: se aleg hribii cei mai tineri si fara urme de viermi. Pentru cei care...

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

In Torturi la 5 Aug 2016

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga cate un galbenus, se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt,...

Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar

In Prajituri la 4 Aug 2016

Fructele se spala si se lasa sa se zvante. Rubarba se curata de coaja de la suprafata si se taie in bucati de 1,5-2 cm. Se amesteca cu 1 lingura Green Sugar si se lasa deoparte 10-15 minute. Intre timp se scot samburii de la visine si cirese. Se adauga fructele fara samburi peste rubarba, se mai...

Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale

In Prajituri la 26 Iul 2016

In primul rand va spun ca eu am folosit de data asta Green Sugar in loc de zahar, care este un inlocuitor natural, cu zero calorii si zero indice glicemic. Nu este nici o problema daca nu-l aveti, folositi zahar alb sau zahar brut in locul lui… Incepem desertul cu fructele. Le spalam,...

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

In Porc la 25 Iul 2016

Pentru ragu: carnea de porc, se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare(eu am folosit un wok) 3-4 linguri ulei de masline. Se toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga carnea tocata, se caleste...

Afisate 91 - 120 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]