Spaghete cu pesto de leurda

de simona72 in Spaghete, 11 Apr 2016 | 5196 vizualizari

 

Este o reteta extrem de simpla, care poate fi adaptata pentru varianta de post, dar care poate fi, foarte bine inobilata cu putin parmezan. Ramane sa alegeti si sa faceti varianta dorita de voi…Dupa cum va spuneam eu profit in continuare de primavara, de bogatia si varietatea de vegetale pe care ne-o ofera si in special de leurda. Sosul a fost pregatit la rece, va folositi de un mojar sau de un blender. Gustati si veti observa ca are un gust profund de usturoi. Nu va speriati, dupa gatire, sosul de leurda sau usturoi salbatic cum mai este cunoscut se domoleste, nu va mai fi asa de astringent…

 

INGREDIENTE

  • 200-220 gr spaghete(cate 100-110 gr de persoana)
  • 1 legatura leurda
  • 3 linguri ulei de dovleac
  • 1 pumn plin cu seminte de dovleac
  • 1 lingurita sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
  • Sare, piper proaspat rasnit dupa gust
  • 50 gr parmezan
  • Fulgi de chili
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu pesto de leurda:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci, uleiul de dovleac, semintele (din care am oprit cateva pentru decor), am adaugat 4-5 linguri apa in care au fiert pastele si am blenduit totul foarte bine pana ce sosul a devenit foarte fin. Daca este prea gros mai adaugati apa. Sosul rezultat l-am pus intr-o tigaie. L-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte cu 2 minute mai putin decat scria pe cutie, am mai adaugat putina apa in care au fiert pastele si le-am lasat pe foc 2 minute. Am adaugat la final parmezanul ras fin, am amestecat pastele, le-am pus in farfurie, le-am decorat cu semintele de dovleac oprite, am presarat cativa fulgi de chili si le-am servit imediat. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti ulei de dovleac il puteti inlocui cu ulei de masline extravirgin

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Smucite cu mure la blenderul Breville