Copanelele se spala bine sub jetul de apa calda.
intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei la incins,se pune carnea de pui si se rumeneste 3-4 min pe ambele parti.
peste se pune apa cat sa acopere bine carnea apoi incepem sa punem legumele astfel:
ceapa se curata,se toaca marunt si se pune...
Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.
ceapa se curata si se taie marunt.
morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.
rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.
intr-o tigaie se pune ulei.
cand acesta...
copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful.
se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol.
Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine.
ceapa se curata si se taie marunt.
morcovul se...
Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga.
Intr-o oala se pune putin ulei la incins.
cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca putin pe o parte si alta,apoi se acopera bine cu apa si se acopera cu un capac ca sa fiarba.
varza se...
Carnea de purcel se spala bine de tot.
se taie bucatele mici si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.
cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min.
peste se pune o cana de apa.
punem un capac deasupra si lasam pana incepe sa...
Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu....
Fasolele se spala bine in multe ape.
cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult.
intr-o oala se pune pe trei sferturi apa.
ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati...
Pieptul de pui se spala si se taie bucati.
se bate ca pentru snitzele insa nu foarte tare sa nu-l sfaramati.
intr-un bol se pune laptele,uleiul,boia de ardei dulce,piper,usturoiul pisat si vegeta. Se amesteca bine toate aceste ingrediente.
peste acest amestec se pun bucatile de...
Orezul se spala in multe ape.
Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust.
Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati...
Pieptul de pui se spala bine ,se taie bucati nu foarte mari ,se bate cu ciocanul de snitele.
acestea se condimenteaza cu sare si piper si se lasa asa cam jumatate de ora.
cascavalul se taie felii subtiri.
pastrama si ea de asemenea se feliaza subtire.
ardeiul rosu se taie fasii lungi...
Pulpele de pui se taie in doua si se spala foarte bine.
intr-o tigaie se pune un cub mai mare de unt,se lasa sa se topeasca.
dupa ce s-a topit untul se pun bucatile de pui,se intorc pe o parte si alta pana iese sangele din carne iar apoi se pune apa ,putin cate putin,pana carnea este...
Carnea spala si se taie cubulete.
intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea lasandu-se 3-4 min cat sa iese sangele din ea,sa se rumeneasca putin.
apoi se pune apa sa acopere bine de tot carnea pentru a se putea face bine,se fie frageda.
ceapa se curata si se...
Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata.
morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare.
ardeiul rosu se toaca foarte marunt.
intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se pune morcovul iar mai la urma ceapa...
Muschiul de porc se feliaza si se spala bine fiecare felie de carne.
Se tamponeaza putin de excesul de apa si se bate putin ca la snitzele.
Usturoiul se curate si se toaca marunt.
Ceapa verde se curate ,se spala si se taie bucati mai mari.
Ardeiul se taie cuburi.
Intr-un...
Pieptul de pui se spala bine si se taie in 4 bucati.
se bate putin ca pentru snitzel si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.
ciupercile se spala si se feliaza.
pe fiecare felie de piept de pui se pun felii de ciuperci,o felie de ardei rosu si o felie de cascaval.
apoi...
Usturoiul se piseaza bine de tot.
carnea tocata se amesteca cu usturoiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,sare,piper si boiaua de ardei dulce.
se uda mainile cu putina apa si incep sa se faca mititei din compozitia de carne obtinuta.
acestia se pun pe gratarul incins,se intorc pe o...
Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate.
intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia.
sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.
peste se pune smantana si apa...
Carnea tocata se pune intr-un bol.
mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt.
ceapa se spala si se taie rondele.
cartoful se curata,se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.
cand e fiert ,se scurge apa,si se paseaza bine de tot....
Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.
carnea se spala si sa taie bucatele.
acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.
apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.
rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune...
Pulpele se spala bine si sa taia in doua.
ceapa se curata,se spala,se toaca marunt.
morcovul se curata,se spala se toaca cubulete.
cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4.
intr-o tigaie se pune putin ulei,se pune carnea si se rumenete putin pe ambele parti,apoi se pun 2-3 cani...
Pieptul de pui se feliaza,se spala bine,se bate cu cioconul de snitele si se condimenteaza cu piper si vegeta.
intr-un castron se bat ouale ,se amesteca apa minerala,praf de usturoi,boia de ardei dulce,piper ,vegeta si se bat bine toate la un loc.
intr-o farfurie se pune faina alba iar in...
Varza se pune jumatate de zi la desarat in apa calda(se schimba apa cam de 2,3 ori).
dupa ce s-a desarat se taie marunt.
kaizerul se feliaza si el si se pune in putin ulei si se rumeneste circa5 min.
dupa se curata ceapa si morcovul,se toaca si se pune peste kaizer.
se lasa 3-4 min la...
Pieptul de pui (fara piele) se spala bine si se taie pe lun bucati mai groase.
se condimenteaza cu piper si vegeta si se pune intr-o cratita.
faina se desface in putina apa si se da printr-o strecuratoare intr-o farfurie.
peste ,in aceasta farfurie, se rastoarna si smantana si se mai...
Pieptul de pui se spala bine,se portioneaza,se bate cu ciocanul de snitzele,se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce si se lasa asa circa15-20min.
ouale se bat bine,se adauga apa minerala,faina,vegeta si piper si se amesteca toate bine.
bucatelele de carne se dau prin compozitia...
Copanelele se spala bine(eu le-am scos si pielita),le crestam.
usturoiul il tocam marunt.peste el punem berea,uleiul,piper,vegeta,boia dulce si le amestecam bine.
peste acest amestec punem copanelele si le dam la frigider circa 1 ora.
peste 1 ora punem gratarul pe foc si punem...
Copanelele se spala bine.
intr-o cratita se pune putin ulei si se pun copanelele si se prajesc pe ambele parti cat sa iasa sangele(2 min pe o parte si 2 min pe cealalta).
apoi se adauga o cana si jumatate de apa.
ceapa se toaca marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul se toaca si el si se...
Cordonul: se spala pieptul, se taie 6 bucati din el si se bate ca la snitele, dar nu prea tare sa nu se sfaramesi se presara putin piper si sare.
Pe fiecare bucata se pune o felie cascaval, una sunca, una gogosar (feliile sa fie taiateca si cum ar fi un deget subtire) si se ruleaza sau se pune...
Pui cu sos de rosii
Copanelele se spala bine sub jetul de apa calda. intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei la incins,se pune carnea de pui si se rumeneste 3-4 min pe ambele parti. peste se pune apa cat sa acopere bine carnea apoi incepem sa punem legumele astfel: ceapa se curata,se toaca marunt si se pune...
Ardei umpluti cu sos de rosii
Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza. intr-o tigaie se pune ulei. cand acesta...
Copanele cu fasole galbena la cuptor
copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se...
Varza cu muschiulet de porc
Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca putin pe o parte si alta,apoi se acopera bine cu apa si se acopera cu un capac ca sa fiarba. varza se...
Friptura de muschiulet de porc yami-yami
Carnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min. peste se pune o cana de apa. punem un capac deasupra si lasam pana incepe sa...
Ostropel de pui
Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu....
Fasole cu ciolan afumat
Fasolele se spala bine in multe ape. cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult. intr-o oala se pune pe trei sferturi apa. ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati...
Piept de pui marinat la gratar cu salata de varza
Pieptul de pui se spala si se taie bucati. se bate ca pentru snitzele insa nu foarte tare sa nu-l sfaramati. intr-un bol se pune laptele,uleiul,boia de ardei dulce,piper,usturoiul pisat si vegeta. Se amesteca bine toate aceste ingrediente. peste acest amestec se pun bucatile de...
O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele
Orezul se spala in multe ape. Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust. Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati...
Gordon bleu cu cascaval afumat
Pieptul de pui se spala bine ,se taie bucati nu foarte mari ,se bate cu ciocanul de snitele. acestea se condimenteaza cu sare si piper si se lasa asa cam jumatate de ora. cascavalul se taie felii subtiri. pastrama si ea de asemenea se feliaza subtire. ardeiul rosu se taie fasii lungi...
Pui cu sote de legume si garnitura de orez
Pulpele de pui se taie in doua si se spala foarte bine. intr-o tigaie se pune un cub mai mare de unt,se lasa sa se topeasca. dupa ce s-a topit untul se pun bucatile de pui,se intorc pe o parte si alta pana iese sangele din carne iar apoi se pune apa ,putin cate putin,pana carnea este...
Mancare de pastai cu muschiulet de porc
Carnea spala si se taie cubulete. intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea lasandu-se 3-4 min cat sa iese sangele din ea,sa se rumeneasca putin. apoi se pune apa sa acopere bine de tot carnea pentru a se putea face bine,se fie frageda. ceapa se curata si se...
Sarmalute asortate
Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata. morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se toaca foarte marunt. intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se pune morcovul iar mai la urma ceapa...
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat
Muschiul de porc se feliaza si se spala bine fiecare felie de carne. Se tamponeaza putin de excesul de apa si se bate putin ca la snitzele. Usturoiul se curate si se toaca marunt. Ceapa verde se curate ,se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se taie cuburi. Intr-un...
Rulouri de pui cu cartofi in vas yena
Pieptul de pui se spala bine si se taie in 4 bucati. se bate putin ca pentru snitzel si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. ciupercile se spala si se feliaza. pe fiecare felie de piept de pui se pun felii de ciuperci,o felie de ardei rosu si o felie de cascaval. apoi...
Mititei cu mustar
Usturoiul se piseaza bine de tot. carnea tocata se amesteca cu usturoiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,sare,piper si boiaua de ardei dulce. se uda mainile cu putina apa si incep sa se faca mititei din compozitia de carne obtinuta. acestia se pun pe gratarul incins,se intorc pe o...
Chiftele cu sos si cartofi nature
Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate. intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia. sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. peste se pune smantana si apa...
Chiftele gustoase
Carnea tocata se pune intr-un bol. mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt. ceapa se spala si se taie rondele. cartoful se curata,se spala,se taie cubulete si se pune la fiert. cand e fiert ,se scurge apa,si se paseaza bine de tot....
Tochitura moldoveneasca la ceaun
Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei. carnea se spala si sa taie bucatele. acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta. apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin. rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune...
Tocanita de pui cu ceapa
Pulpele se spala bine si sa taia in doua. ceapa se curata,se spala,se toaca marunt. morcovul se curata,se spala se toaca cubulete. cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4. intr-o tigaie se pune putin ulei,se pune carnea si se rumenete putin pe ambele parti,apoi se pun 2-3 cani...
Snitzele crocante
Pieptul de pui se feliaza,se spala bine,se bate cu cioconul de snitele si se condimenteaza cu piper si vegeta. intr-un castron se bat ouale ,se amesteca apa minerala,praf de usturoi,boia de ardei dulce,piper ,vegeta si se bat bine toate la un loc. intr-o farfurie se pune faina alba iar in...
Varza murata cu kaizer
Varza se pune jumatate de zi la desarat in apa calda(se schimba apa cam de 2,3 ori). dupa ce s-a desarat se taie marunt. kaizerul se feliaza si el si se pune in putin ulei si se rumeneste circa5 min. dupa se curata ceapa si morcovul,se toaca si se pune peste kaizer. se lasa 3-4 min la...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Pieptul de pui (fara piele) se spala bine si se taie pe lun bucati mai groase. se condimenteaza cu piper si vegeta si se pune intr-o cratita. faina se desface in putina apa si se da printr-o strecuratoare intr-o farfurie. peste ,in aceasta farfurie, se rastoarna si smantana si se mai...
Snitel la cuptor
Pieptul de pui se spala bine,se portioneaza,se bate cu ciocanul de snitzele,se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce si se lasa asa circa15-20min. ouale se bat bine,se adauga apa minerala,faina,vegeta si piper si se amesteca toate bine. bucatelele de carne se dau prin compozitia...
Gratarel de pui cu cartofi ciupercute
Copanelele se spala bine(eu le-am scos si pielita),le crestam. usturoiul il tocam marunt.peste el punem berea,uleiul,piper,vegeta,boia dulce si le amestecam bine. peste acest amestec punem copanelele si le dam la frigider circa 1 ora. peste 1 ora punem gratarul pe foc si punem...
Tocanita de pui cu ciuperci
Copanelele se spala bine. intr-o cratita se pune putin ulei si se pun copanelele si se prajesc pe ambele parti cat sa iasa sangele(2 min pe o parte si 2 min pe cealalta). apoi se adauga o cana si jumatate de apa. ceapa se toaca marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul se toaca si el si se...
Cordon bleu cu garnitura de ciuperci cu smantana
Cordonul: se spala pieptul, se taie 6 bucati din el si se bate ca la snitele, dar nu prea tare sa nu se sfaramesi se presara putin piper si sare. Pe fiecare bucata se pune o felie cascaval, una sunca, una gogosar (feliile sa fie taiateca si cum ar fi un deget subtire) si se ruleaza sau se pune...