Albinita

de nadina73 in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 28535 vizualizari

 

O prajitura pe placul tuturor cred

 

INGREDIENTE

foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin suc de lamaie
  • 50 g untura
  • faina aproximativ 400 g

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 pachet de unt
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 200 g zahar
  • dulceata
  • zahar pudra pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i tapetata cu faina si unt.Se intind foile foarte subtire ,se coc 10 minute fiecare foaie, depinde de foc.

Crema:

Se fierbe laptele cu grisul aproximativ 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca .

Untul 1 pachet se amesteca cu zaharul bine pana devine spuma ,dupa ce grisul s-a racit se amesteca cu unt cate putin si se mixeaza bine.se adauga 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Se pune prima foaie  peste care se pune jumatate din crema de unt cu gris,se pune a doua foaie peste care se pune gem sau dulceata (nu foarte multa) ,se pune a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate din crema ramasa se niveleaza si se pune foaia 4 peste care se presara zaharul pudra

Se lasa 2-3 ore pt a se inmuia bine foile  sau chiar pana  a doua zi.Eu nu am avut rabdare am taiat-o dupa 1 ora si a fost super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mariac 1

17.10.2010, 01:35

meritta 20 de furculite

marieta 1

21.11.2010, 01:12

nadina prajitura la noi se numeste gura raului nu gura raiului!!!!este o comuna in judetul sibiu si iau dat numele prajiturii!!se gaseste in cofetarii!!buna tare!!5 furculite!!

retetepersane 1

29.11.2010, 02:05

Aceasta este prajitura mea preferata! Imi amintesc si acum cand am mancat prima data la profa de engleza.
Abia astept sa imi faca mama de Craciun!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3307 puncte

MotanLaOale

1074 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni