Pui cu sote de legume si garnitura de orez

de Rocsi in Pui, 26 Mai 2010 | 5410 vizualizari

 

Pot doar sa va zic ca a fost delicoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • vegeta
  • piper
  • o canita de vin rosu
  • unt
  • boia de ardei dulce
  • jumatate cana de orez
  • patrunjel verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sote de legume si garnitura de orez:

Pulpele de pui se taie in doua si se spala foarte bine.

intr-o tigaie se pune un cub mai mare de unt,se lasa sa se topeasca.

dupa ce s-a topit untul se pun bucatile de pui,se intorc pe o parte si alta pana iese sangele din carne iar apoi se pune apa ,putin cate putin,pana carnea este aproape gata.

intre timp se pregatesc legumele:ardeiul rosu si verde ,li se scoate cotorul,si se taie fasii lungi.

ceapa se curata,se spala si se taie bucati mai mari.

morcovul se curata,se spala si se taie rondele.

rosia se spala si se taie bucati tot mai maricele.

cand carnea e aproape gata,se pune vinul rosu si cand incepe sa fiarba iar se pun legumele taiate.

se da gust cu vegeta,piper si boia de ardei dulce.

se mai lasa 10 min pe foc maxim 15min,intre timp mai amestecati in tigaie.

orezul il spalati bine in multe ape.

apoi il puneti intr-o tava ,il acoperiti cu apa,adaugati putin patrunjel verde tocat, cateva cubulete de ardei rosu,piper,sare ,un strop de ulei si il bagati la cuptor pana este facut.

cand e gata il scoateti din cuptor.

asamblati frumos pe o farfurie puiul cu legume si orezul si serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sote de legume si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.05.2010, 10:51

vino vino ionela...sincer nadina saptamana asta nu prea ama gatit...mai putintel asa

Adinacarla 1

28.05.2010, 12:41

asa as da o fuga pana la tine sa pap si eu o portie...

Rocsi 1

28.05.2010, 20:44

te astept adinacarla

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu cartofi la cuptor