Compot de cirese rosii

de Rocsi in Conserve, 19 Iun 2010 | 7186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • conservant
  • borcane de 800 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese rosii:

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.

Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.

se umplu cam pe jumatate cu cirese .

apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.

rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala.

puneti 2 borcane de apa in plus,fata de cate aveti cu cirese.

la fiecare borcan de apa se pun 2 linguri de zahar rase.

apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste,apoi inchideti aragazul.

puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.

inchideti bine capacele borcanelor,apoi inveliti fiecare borcan in hartie(mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).

le asezati intr-o cratita mai larga,puneti apa in cratita cam pe 3 sferturi,acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie ,apoi le puneti pe foc la sterilizat.

le lasati cam 40-50 de min(eu le las pana incepe sa crape putin in locul de unde ati rupt codita).

cand sunt gata,inchideti aragazul si le lasati asa ca sa pocneasca capacele borcanelor.

apoi le puneti la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lia maria 1

18.06.2011, 13:29

harnicuta de tine bravo

Cris2711 1

18.06.2011, 15:36

Rocsi 1

18.06.2011, 18:01

miha eu zic sa fie acoperite ca apa se trage si chiar daca mai ramane putina se sterg borcanele..mai bine mai multa decat putina si sa scada si mai iti crapa si borcanele
-diana cine sa ma ia draga? mai sunt si moldoveanca pe deasupra
-lia,cris va multumesc...sunt de anul trecut oricum..anul asta inca nu am facut compot,dar urmeaza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise