Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.
Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.
se umplu cam pe jumatate cu cirese .
apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.
rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala.
puneti 2 borcane de apa in plus,fata de cate aveti cu cirese.
la fiecare borcan de apa se pun 2 linguri de zahar rase.
apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste,apoi inchideti aragazul.
puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.
inchideti bine capacele borcanelor,apoi inveliti fiecare borcan in hartie(mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).
le asezati intr-o cratita mai larga,puneti apa in cratita cam pe 3 sferturi,acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie ,apoi le puneti pe foc la sterilizat.
le lasati cam 40-50 de min(eu le las pana incepe sa crape putin in locul de unde ati rupt codita).
cand sunt gata,inchideti aragazul si le lasati asa ca sa pocneasca capacele borcanelor.
apoi le puneti la loc racoros.