Atat pot sa zic ca au iesit delicioase.....
aluatul:
Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.
cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.
se lasa apoi sa se racoreasca.
cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.la urma se pune esenta de vanilie si se amesteca bine.
acest aluat se pune intr-un sprit ,si se formeaza eclere intr-o tava neunsa.
dupa ce ati umplut tava cu eclere,se da in cuptorul bine incins.
10 min se lasa la foc mai mare,iar dupa 10 min focul se reduce.
se coc circa 30 de minute,ca sa fie putin rumene (daca le coaceti mai putin riscati sa ramana cleioase la mijloc).
cat timp se coc eclerele preparam crema:
laptele se pune intr-o oala la fiert.
intr-un castron se bat galbenusurie cu zaharul si siropul de fructe de padure,iar mai la urma adaugati faina.
cand laptele da primul clocot se trage de pe foc,peste se pune ametecul de galbenusuri ,se invarte foarte bine sa nu se faca cocoloase,apoi se mai pune cam 1 min pe foc cat sa se ingroase,la fel ca si o budinca.
cand e gata o luati de pe foc,puneti coaja de lamaie si o lasati putin sa se racoreasca.
eclerele cand sunt reci li se taie un capac si se umplu cu aceasta crema.
ciocolata se topeste in microunde sau pe baie de aburi ,se pune si o lingura de ulei,iar cu aceasta se decoreaza eclerele.