A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de vitel cu paste

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si...Citeste continuarea

Mancare cu fasole verde și carne

Postat de: ancutsa in Porc

  Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Punem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins. In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper. Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o...Citeste continuarea

Desert chec tigrat cu cacao

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si...Citeste continuarea

Paine rulata, cu masline

Postat de: RODIMUR in Piine

Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă...Citeste continuarea

Desert Tiramisu clasic

Postat de: panacris in Dulciuri

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½...Citeste continuarea

Morcovi caramelizati

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa...Citeste continuarea

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de: andaoana in Salate

Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....Citeste continuarea

Chiftelute de ciuperci de padure

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic....Citeste continuarea

Desert Millefeuille

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....Citeste continuarea

Aperitiv ochelari cu mustar, sirop...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D,  apoi se presară peste...Citeste continuarea

Cartofi cu ceapa, usturoi si boia...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de...Citeste continuarea

Salata de oua

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ton si masline

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Mixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o...Citeste continuarea

Aluat foietaj cu unt

Postat de: Constelatialeu in Scoala de gatit Bucataras

De cand am descoperit ca  ''La pravalie'' la Sergiana aduce unt la kg, unt de calitate si cu 82% grasime, numai de acolo ma aprovizionez. Acum ca v-am povestit si de unde iau eu untul, zic...Citeste continuarea

Tocanita de ficatei de pui, cu...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță...Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele,...Citeste continuarea

Desert prajitura Mariuca

Postat de: trifadalia in Prajituri

Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si...Citeste continuarea

Supa de mazare cu pulpe de rata

Postat de: trifadalia in Supe

Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare)...Citeste continuarea

Salata de fusilli cu carne de vitel...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata  respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de Orez cu...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar: Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai...Citeste continuarea

Ciorba cu varza acra cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele  se curata si taie marunt .Cartofii se...Citeste continuarea

Crema de branza cu avocado

Postat de: katty in Salate

Nimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase. Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stropim cu putina zeama de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu piept de pui si...

Postat de: katty in Ciorbe

Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati  si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam...Citeste continuarea

Stiuca la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se  sareaza pestele si se unge cu...Citeste continuarea

Burger de casa

Postat de: panacris in Vita

Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...Citeste continuarea

Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc

Postat de: mihaelar63 in Peste

Ardeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate....Citeste continuarea

File de salau pane cu sos de capere

Postat de: panacris in Salau

Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut  și iar...Citeste continuarea

Carne de vacuta cu cartofi si sos...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt...Citeste continuarea

Sos de hrean

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si...Citeste continuarea

Szekelygulyas- gulas secuiesc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen...Citeste continuarea

Ciorba de primavara cu zarzavat

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt,...Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi in sos...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se...Citeste continuarea

Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete...Citeste continuarea

Aperitiv inimioare de foietaj cu...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine si...

Postat de: Trifoicupatrufoi in Torturi

Pentru blat separam ouale,  albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita. Se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea

Mic dejun cald, cu ochiuri in...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu spanac, umplute...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat....Citeste continuarea

Smoothie de grapefruit, portocala...

Postat de: vasimur in Love Smoothies

Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin mini blender (smoothie maker) împreună...Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed si crema...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava...Citeste continuarea

Drob de caprioara in foaie de placinta

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Taiem organele in bucati mai mici si le tinem 1/2 de ora in apa rece. Le fierbem putin, pana isi schimba culoarea si nu mai iese sange. Le lasam la racit, apoi le tragem prin masina de...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu tarhon si...

Postat de: katty in Ciorbe

Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune. Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede. In uleiul incins...Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata...

Postat de: merisor67 in Torturi

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează,...Citeste continuarea

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de: panacris in Pui

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: panacris in Lasagna

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu lapte...

Postat de: panacris in Torturi

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți,...Citeste continuarea

Flatbread cu branzeturi si rosii

Postat de: panacris in Pizza

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste pufoase

Postat de: panacris in Supe

Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele...Citeste continuarea

Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci...

Postat de: panacris in Oaie

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]