Orez cu peste si creveti

de cristeena20 in Peste, 31 Mai 2020 | 3909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste (red fish)
  • 300 gr creveti congelati
  • 6 maini de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa medie
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper, un cub knorr de fructe de mare
  • ulei de masline
  • coriandru verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu peste si creveti:

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez.

Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit.

 Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline; adaugam un catel de usturoi tocat marunt si cand ceapa devine moale si sticloasa, adaugam rosiile tocate marunt, rosiile din conserva zdrobite cu mana si pasta de rosii; lasam sa se caleasca impruena, punem capacul sa se intrepatrunda aromele. 

Adaugam orezul, e important sa alegem orez cu bob rotund, sa devina cremos; turnam supa de la peste, adaugam inca putina sare-piper si cubul concentrat knorr de fructe de mare. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac-si amestecam destul de des.

Cand e aproape fiert, trebuie sa aiba lichid, inca nu sec, deci de cate ori scade apa turnam din supa de la peste, sa lasam orezul mereu cu sos; Cand e aproape fiert, punem pestele curatat de pe oase si rupt bucatele; amestecam si la final punem coriandru verde proaspat tocat marunt. Stingem aragazul si acoperim cu capacul. E important sa aiba inca putin sos. Va scadea dupa ce punem capacul.

Pregatim crevetii, intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoi tocat marunt si putina ardei iute, il incingem si adaugam crevetii. Ii lasam pe o parte pana schimba culoare in portocaliu, punem sare, piper si apoi ii intoarcem pe cealalta parte. Nu ii lasam mult pt ca devin ca si cauciucul, se gatesc doar putin. 

Ii asezam deasupra pe orez si turnam uleiul ramas in tigaie peste.

TIPS-URI

1

Eu am curatat crevetii doar la partea din mijloc-am lasat capul si coada-e mai simplu de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada regala cu legume