Desert branzoici

de cristeena20 in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 3309 vizualizari

 

Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 ou +un galbenus
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza de vaci 
  • 2 galbenusuri 
  • vanilie 
  • zahar dupa gust 
  • coaja de lamaie 
  • stafide (daca va place) 
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici:

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.

Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.

Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. 

Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului. 

Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora. 

Cand a crescut si e gata de  modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :) 

Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.

Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu afine