Varza romaneasca este o trufanda in piete. Tarabele sunt pline de varza si este pacat sa nu profitam. Ca atare am preparat pentru astazi o varza fiarta cu scaricica proaspata de porc la slow cookerul Crock-Pot.
Pentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat.
Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins.
Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am rumenit usor pe ambele parti.
Carnea rumenita se scoate intr-o farfurie.
Varza spalata am tocat-o cat am putut de fin .
In grasimea in care am rumenit carnea am pus varza si am inmuliat-o usor.
Rosiile spalate le-am taiat in cuburi mici.
Mararul spalat,tocat marunt l-am pus in varza si am amestecat pentru incorporarea lui.
Varza condimentata cu sare,puper si cimbru am transferat-o in vasul de la Crock-pot.
Am asezat un strat de varza ,unul de carne .
Deasupra am seazat frumos rosiile mici.
Am pornit "cioroiul"pe programul high pentru 2 ore.
Varza am servit-o cu mamaliga si ardei iute.
Sa va fie de folos!
1
Eu am lasat-o acra cat s-a acrit de la rosii.
2
Daca doriti puteti sa o acriti cu zeama de lamaie sau sa o frecati cu putina sare de lamaie inainte de a o pune la fiert.