Supa mexicana de pui cu galuste de malai

de simona72 in Supe/Ciorbe, 4 Iun 2020 | 4766 vizualizari

 

Imi plac aromele mexicane, imi place porumbul sub orice forma, imi place fasolea, avocado, ardeiul jalapenos…am uitat de nachos. :))
Inedita pentru unii, supa mexicana este mai groasa, o combinatie de legume si carne.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litri supa de pui/apa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia afumata
  • ½ lingurita chili ancho maruntit
  • 2 morcovi
  • 2 tije apio
  • 1 conserva porumb dulce(200gr)
  • 1 conserva fasole alba sau rosie(200 gr)
  • 500 gr rosii de gradina
  • 300-350 gr carne fiarta de pui(dinsupa)
  • Sare si zeama de lamaie dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • Optional: oregano si coriandru
  • Pentru galuste: 150 ml apa+150 ml lapte
  • 100 gr faina de malai
  • 1 lingura unt
  • Aproximativ 50 gr cascaval ras 1 ou
  • Sare dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de pui cu galuste de malai:

Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati.

Supa mexicana am pregatit-o la Crock Pot Express cu gatire sub presiune. Imi place maxim aparatul asta, atat la supe cat si la fel principal. Ma ajuta mult, imi scurteaza timpul si ma scuteste de grija ca mancarea se poate arde.

Se conecteaza aparatul la sursa de curent, am ales functia Brown/Sote apoi se apasa butonul Start/Stop. Se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat marunt, boiaua afumata si chili. Se caleste timp de 1 minut toate ingredientele. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, apio taiat felii, morcovul taiat rondele, precum si supa de pui.

Se pune capacul, se selecteaza functia Soupe, timpul de 15 minute si avem grija ca valva de presiune sa fie inchisa. Dupa expirarea timpului se elibereaza valva cu o manusa de bucatarie, cu grija, sa nu ne ardem cu aburul care se elibereaza.

Intre timp ne ocupam sa facem galustele din faina de malai: se pune apa, sarea si laptele intr-o cratita cu fund dublu. Cand lichidul incepe sa fiarba se adauga in ploaie faina de malai. Se amesteca cu un tel tip para, avand mare grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute, amestecand constant sa nu se prinda. Se pune folie de prospetime deasupra(sa nu prinda crusta) si se lasa sa se raceasca. Cand devine suficient de rece, se adauga oul, cascavalul si se amesteca. Cu mainile umede se formeaza galuste.

In supa care a fiert anterior, se pune porumbul si fasolea de la conserva, carnea de pui si galustele. Din nou se pune capacul, functia Soupe si 10 minute. La final se asezoneaza cu sare si zeama de lamaie dupa gust, patrunjel proaspat tocat fin, iar optional se pune coriandru si/sau oregano.

O supa minunata, delicioasa si aromata!! Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de pui cu galuste de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de vita, cu galuste de gris