Ciorba radauteana este cea mai savurata in familia mea pentru gustul deosebit! Se face usor si se mananca cu pofta!
Mai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins.
Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de carne in afara de pieptul puiului, si strangem spuma formata. Punem sare dupa gust si boabe de piper.
Lasam la fiert cam o jumatate de ora ,apoi adaugam orezul si mai fierbem cam 15 minute. De la oua folosim doar galbenusurile pe care le amestecam bine cu smantana, apoi luam din supa 2-3 linguri si le adaugam cate putin, amestecand bine,dupa care turnam incet in supa, compozitia amestecand intruna. Mai fierbem 2-3 minute.
Asezonam dupa gust cu sare si tocam leustean deasupra!
1
Adaugam cu atentie smantana cu galbenusuri,pentru ca se poate taia ,si atunci se alege si se separa compozitia! Daca vrem o culoare mai vie,putem rade un morcov pe care il calim in ulei ,si il adaugam la sfarsit,cand cioba este aproape gata!