Cartofi si sparanghel verde

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Iun 2020 | 1963 vizualizari

 

O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! ;) În zilele de post untul se scoate din ingrediente! ;) Se folosește unt vegetal! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Sparanghel verde de România cca. 500 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2-3 crenguțe.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si sparanghel verde:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.

După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii ;) nu cu lingura :D

După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la gratar