Ghiveci de legume (varianta de primavara)

de katty in Mancaruri de post, 28 Mai 2020 | 7817 vizualizari

 

Daca v-a ramas cate putin din legumele de la frigider, ori de prin congelator puteti face un delicios ghiveci.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 200 gr fasole verde lata(congelata)
  • 300 gr varza
  • 1 cartof nou
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce/iute
  • cimbru
  • oregano
  • marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume (varianta de primavara):

Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul.

Acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam fasolea verde, apoi varza pe care am presarat putina sare si am frecat-o putin pentru a se inmuia.

Dupa ce varza s-a inmuiat usor acoperim cu apa, punem cimbru, foaia da dafin  si adaugam cartofii.

Fierbem 10 minute la foc mic adaugam rosiile, sare, piper, oregano, boiaua si dam la cuptor pana scade si se inmoaie legumele.

Inainte de a o scoate din cuptor presaram mararul verde.

TIPS-URI

1

puteti adauga orice legume aveti prin casa

2

serviti ghiveciul ca fel principal de post sau ca garnitura langa un gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (varianta de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume