Daca v-a ramas cate putin din legumele de la frigider, ori de prin congelator puteti face un delicios ghiveci.
Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul.
Acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam fasolea verde, apoi varza pe care am presarat putina sare si am frecat-o putin pentru a se inmuia.
Dupa ce varza s-a inmuiat usor acoperim cu apa, punem cimbru, foaia da dafin si adaugam cartofii.
Fierbem 10 minute la foc mic adaugam rosiile, sare, piper, oregano, boiaua si dam la cuptor pana scade si se inmoaie legumele.
Inainte de a o scoate din cuptor presaram mararul verde.
1
puteti adauga orice legume aveti prin casa
2
serviti ghiveciul ca fel principal de post sau ca garnitura langa un gratar