Pentru că mi-a rămas în frigider o cutie de tofu, încă din perioada Postului Mare, a fost cazul să prepar ceva bun din ea, pentru că și-a făcut deja stagiul, cu vârf și îndesat. Până la urmă, am făcut chiar două preparate...
Cu roșii cherry, ardei grași mini și ceapă verde, a ieșit o salată foarte bună, care a avut un mare succes. Se simte nevoia de trufandale și de verdețuri proaspete, acum, la ieșirea din anotimpul rece și din pandemie...
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.
Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.
Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie fâșii subțiri.
Brânza tofu se scurge bine de lichidul din cutie și se taie cubulețe.
Odată scursă, salata se zvântă și apoi se taie fideluță, cât este de lată, după care se pune ca bază, pe un platou.
Deasupra, în centrul platoului se pun cubulețele de brânză tofu.
De jur împrejurul brânzei toșu se aranjează legumele tăiate, în grupuri, pentru a alcătui un aspect frumos.
Se presară: sarea, piperul, oregano (și chiminul măcinat, cine dorește) și apoi uleiul de măsline. Cine dorește mai poate adăuga zeama de la o jumătate de lămâie, sau oțet balsamic, după gust.
Salata se dă la rece 25-30 de minute, ca să se pătrundă de condimente, după care poate fi servită.
1
Salata trebuie spălată foarte bine, sub jet de apă, ca să nu rămână pe ea firișoare de pământ.
2
Zvântați bine toate legumele, înainte de a le tăia.
3
Scurgeți bine brânza tofu de zeama din cutie.
4
Aranjați frumos grupurile de legume tăiate puse pe platou în jurul grămăjoarei de tofu, în așa fel încât salata să aibă un aspect atractiv.
5
Țineți salata la rece, 25-30 de minute, înainte de servire, ca să se pătrundă de condimentele presărate și de uleiul de măsline.