Salau si stiuca la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 1 Iun 2020 | 2267 vizualizari

 

 Mereu primesc cereri de peste prajit. Eu : nu si nu . Mai bine si mai sanatos la cuptor !!! De data aceasta am gasit reteta perfecta sa multumeasca pe toata lumea 
Am avut patru fileuri frumoase de salau, dar prea putine pentru pofta noastra de peste. La acestea am folosit faina alba. La rondelele de stiuca am folosit faina de malai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fileuri salau
  • 500 gr rondele stiuca
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura pasta ardei iute de casa[ Eros Pista ]
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1 lamaie -zeama
  • faina alba
  • faina malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau si stiuca la cuptor:

  1. Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei.
  2. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de ora .
  3. Pregatiti tava tapetata cu hartie de copt .
  4. Salaul se tavaleste prin faina alba . Stiuca se tavaleste prin faina de malai .
  5. Se aseaza bucatile de peste in tava .
  6. Pentru ca mi-a mai ramas putin  ulei aromat de la marinare , l-am distruibuit  peste fileurile de salau .
  7. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 205 grade celsius  coacere 3D .
  8. In ultimele 5 minute se creste temperatura la 280 grade pentru o gratinare frumoasa .
  9. Serviti pestele copt alaturi de legume , mujdei sau salata preferata .
  10. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti pestele copt alaturi de legume, mujdei sau salata preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau si stiuca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor