Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D
Spor și poftă bună!
În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.
Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.
Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.
Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.
După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.
Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.
Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic, ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )
Spr și poftă bună!